İsrail’in ordusunun yanlışlıkla öldürdüğü İsrailli esirlerin elinde beyaz bayrak varmış

Yayın tarihi: 16 Aralık 2023 Cumartesi 6:20 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2023 Cumartesi 6:27 pm

İsrail ordusunun, dün Gazze’de yanlışlıkla öldürdüğünü duyurduğu İsrailli esirlere ellerinde beyaz bayrak taşımalarına ve vücutlarının üst kısmı çıplak olmasına rağmen ateş ettiği ortaya çıktı.

İsrail ordusunun olayla ilgili yaptığı ön soruşturmanın sonuçları yerel medyada yer aldı. Buna göre Gazze Şeridi’nin Şucaiye mahallesinde “Hamas’ın elinden kaçmayı başaran 3 İsrailli esirin” elinde beyaz bayraklar vardı ve vücutlarının üst kısmı çıplaktı. İsrail askerleri ellerinde salladıkları beyaz bayraklara ve tehlike arz etmediklerini göstermek için vücutlarının üst kısımları çıplak olmasına rağmen esirlere ateş açarak onları öldürdü.

Times Of İsrail haber sitesinde yer alan habere göre, İsrail Ordusu Güney Komutanlığından bir yetkili, askerlerden birinin elli metre kadar ileride bir binadan çıkan üç “şüpheli” kişiyi fark ettiğini aktardı.

İsrail Hamas’ın elindeki esirleri öldürdü

Aynı yetkilinin aktardığına göre ordunun başlattığı soruşturmanın ilk sonuçları bu üç kişinin de vücutlarının üst kısımlarında kıyafet olmadığını ve içlerinden birinin de bir sopaya bağladığı beyaz bir bayrak salladığını ortaya koydu.

TUZAK OLDUĞUNA İNANDI VE ATEŞ ETTİ

Soruşturma sonucuna göre, esirleri fark eden asker bunun “Hamas tarafından düzenlenen bir tuzak olduğuna inandı ve üzerlerine ateş açtı.” Söz konusu asker aynı zamanda diğer askerlere de “teröristler” diye bağırarak yardım istedi.

Bunun sonucunda vurulan 2 İsrailli esir orada öldü, diğeri de geldiği binaya yaralı olarak kaçmayı başardı. İsrail ordusu soruşturmasına göre askerlerin komutanı ateşi durdurma emri verdi. Bu esnada askerler bir kişinin İbranice olarak “Yardım edin” diye bağırdığını duydu. Bundan bir kaç dakika sonra yaralı olarak içeri kaçan İsrailli esir dışarı çıktı, ancak askerler tekrar ateş ederek onu da öldürdü.

İSRAİLLİ OLDUĞU ANLAŞILDI

Bu kişilerin cenazeleri daha sonra İsrail’e getirildi ve üçünün de İsrailli olduğu anlaşıldı. Ordusunun soruşturmasına göre bu kişileri fark ederek ateş açan asker bunu “kurallara aykırı” olarak yaptı.

(AA)

Kaynak: AA