İsrail’in katliam yaptığı hastanede cenazelerin arasında basın toplantısı

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 4:25 am - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 4:25 am

İsrail savaş uçakları Gazze’deki Baptist Hastanesi’ni hedef aldı ve ilk belirlemelere göre 500 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, Baptist Hastanesinde cenazelerin arasında basın toplantısı düzenlendi.

İsrail’in bombaladığı hastanede cenazeler arasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yusuf Ebu er-Riş, bu saldırının İsrail’in Baptist Hastanesi’ne yönelik ilk saldırısı olmadığını söyledi.

14 EKİM’DE HASTANEYE 2 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ

İsrail güçlerinin 14 Ekim Cumartesi günü hastaneye 2 saldırı gerçekleştirdiğini aktaran Ebu er-Riş, bu saldırılara ilişkin fotoğrafları gösterdi.

“DÜN İKİ BOMBAYLA UYARILDINIZ”

Ebu er-Riş, İsrail güçlerinin ilk saldırıdan sonra hastane müdürü Mahir Ayyad ile irtibata geçerek, “Dün iki bombayla uyarıldınız, neden şu ana kadar hastane boşaltılmadı?” dediğini aktardı.

“TEHDİTLER ÜZERİNE HASTANE YÖNETİMİ İNGİLTERE’DEKİ HRİSTİYAN DİN ADAMLARIYLA İRTİBATA GEÇTİ”

Tehditler üzerine hastane yönetiminin İngiltere’deki Hristiyan din adamlarıyla irtibata geçtiğini duyuran Ebu er-Riş, hastanenin faaliyet göstermesi için uluslararası kurumlardan güvence mesajı aldıklarını belirtti.

“DÜNYADA İNSANLARIN BOMBALARLA UYARILDIĞI TEK YER GAZZE ŞERİDİ’DİR”

“Dünyada insanların bombalarla uyarıldığı tek yer Gazze Şeridi’dir” diyen Ebu er-Riş, İsrail’in hastaneleri hedef aldığına ve buna karşı önlem alınmadığına dikkati çekti.

DÜNYA ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Ebu er-Riş, İsrail’in sivilleri hedef almasının durdurulması için dünya ülkelerine çağrıda bulundu.

Orta Doğu ülkelerinden İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısına tepkiler!