İsrail’in ‘insanlık suçu’na siyasilerden peşpeşe tepkiler!

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 10:55 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 10:58 pm

İsrail’in Gazze’deki hastaneyi vurması sonrası en az 500 sivilin öldüğü kaydedildi. Siyasilerden kanlı saldırıya peşpeşe tepkiler yükseldi.

İsrail, Gazze’de bir hastaneyi vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ölenler arasında hastaların yanı sıra binaya sığınan yüzlerce kişinin de bulunduğu bildirildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Kudra, İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu ölü sayısının en az 500 olduğunu söyledi.

SİYASİLERDEN TEPKİLER

Saldırının ardından dünyadan ve Türkiye’den peş peşe tepkiler geldi. Siyasiler sosyal medya hesaplarından peş peşe saldırıyı kınadılar.

ERDOĞAN’DAN ÇAĞRI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir”

“İSRAİL İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEMİŞTİR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!”

“İSRAİL DEVLETİNİ KINIYORUM”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş:

“Hastaneleri bombalamak insanlık suçudur. Bebek, çocuk, sivil fark etmeksizin insanlık suçu işleyen İsrail devletini kınıyorum”

“ULUSLARARASI KURUMLARI BARIŞ İÇİN ÇABA SARFETMEYE DAVET EDİYORUM”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:

“İsrail’in Gazze’de hastaneyi vurması bir insanlık suçudur. Sivil vatandaşların hedef alındığı bütün saldırıları sonuna kadar kınıyorum. Bütün bu gelişmelere sessiz kalan, ağırdan alan uluslararası kurumları acilen kafasını kumdan çıkarmaya, acil olarak bölgedeki barış için çaba sarfetmeye davet ediyorum”

“ULUSLARARASI KAMUOYU TEK SES OLUP KIYIMA DUR DEMELİ”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

“İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Ahli Arab hastanesine düzenlediği hava saldırısı açık bir savaş suçudur. Gazze’de yaşanan insanlık suçlarına tepki göstermeyen herkes bu katliamın sorumlusu konumundadır. Uluslararası kamuoyu hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir”

“SOYKIRIM YAPAN İSRAİL’İN SALDIRGANLIĞI KARŞISINDA TÜM DÜNYA SESİNİ YÜKSELTMELİ”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:

“İsrail’in hastane bombalayarak çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden sivil insanları katletmesini şiddetle lanetliyorum. Savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in bu saldırganlığı karşısında bütün dünya sesini yükseltmeli, BM ve uluslararası kuruluşlar bu vahşete dur demelidir. Bu vahşeti yapanlar insanlığın ve tarihin şahitliğinde en ağır cezayı almalıdır”

“GELECEĞİMİZ ADINA UTANMAKTAN DA UTANIYORUZ”

İsrail’in tüm dünyanın gözleri önünde gaddarca insanlığı vurmaya devam ettiğini belirten TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

“Sivil yerleşim yerlerini hedef almaya aralıksız devam eden vahşi Siyonizm, Gazze’de bir hastaneye düzenlediği saldırıda yüzlerce masum insanı katletti. İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul etmiyoruz ve en şiddetli şekilde bir kez daha kınıyoruz. Türkiye olarak Gazze’ye yönelik orantısız ve her türlü insani, ahlaki temelden uzak, barbarca saldırıların karşısında olmaya devam edeceğiz. Tüm dünyaya sesleniyoruz. Bu ağır insanlık suçunun ateşinin adım adım tüm dünyayı sarmasına, insanı insan yapan her ne varsa teker teker, saniye saniye çürütüp öğütmesine ne kadar sessiz kalacağız? Hukuk tanımayan vahşi bir nizamın gözü dönmüş yönetici ve destekçilerine, düşmanlığın bile bir şerefi olduğunu kim, nasıl, ne zaman öğretecek? Gözlerimizin önünde süren bu katliamlara, savaş suçlarına hangi kurum, hangi otorite dur diyecek? İnsanlık namına utanıyoruz, geleceğimiz adına utanıyoruz; utanmaktan da utanıyoruz”

“TÜRKİYE’DEKİ ABD ÜSLERİ DERHAL TEMİZLENMELİDİR”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:

“İsrail’in bombalarla hastanedeki insanları öldürmesi vahşettir. Kınamak yeter mi?

Ak Parti ve Numan Kurtulmuş gür sesle bağıralım, İsrail’e tepkimizi gösterelim diyor. Bağırmakla savaş kazanılmaz. Savaş kuvvetle, silahla kazanılır.

Türkiye Filistin için adım atacaksa öncelikle hükümetin ABD ile yollarını ayırması gerekir. Türkiye’deki ABD üsleri derhâl temizlenmeli ve NATO ile yolunu ayırmalıdır”