İsrail’in en eski gazetesinden Netanyahu’ya Filistin eleştirisi: Etnik temizlik için adımlar attı

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 5:03 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 5:04 pm

İsrail’in en eski gazetesi Haaretz, Başbakan Benyamin Netanyahu’nun Filistin politikalarını eleştirerek, “Etnik temizlik yapmak için açık adımlar attı” dedi.

Hamas’ın İsrail’deki festivale yönelik saldırısının ardından İsrail ordusunun Filistin’e savaş açmasına yönelik tepki artarak devam ediyor.

İsrail’in en eski günlük gazetesi Haaretz de “Netanyahu İsrail-Gazze Savaşının Sorumluluğunu Taşıyor” başlıklı bir başyazı yayınlayarak Benyamin Netanyahu’yu eleştirdi.

“İLHAK HÜKUMETİ”

Başyazıda, “ İsrail’in başına gelen felaketin sorumlusu tek bir kişidir; Binyamin Netanyahu. Engin siyasi deneyimi ve güvenlik konularındaki yeri doldurulamaz bilgeliğiyle övünen Başbakan, bir ilhak ve mülksüzleştirme hükümeti kurarken, Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir’i kilit pozisyonlara atarken ve Filistinlilerin varlığını ve haklarını açıkça görmezden gelen bir dış politikayı benimserken, İsrail’i bilinçli olarak sürüklediği tehlikeleri tespit etmekte tamamen başarısız olmuştur” ifadelerine yer verildi.

“ETNİK TEMİZLİK İÇİN ADIMLAR ATTI”

Haaretz gazetesi, ayrıca Netanyahu’ya “etnik temizlik” eleştirisinde bulundu. Gazetede konuyla ilgili olarak, “Son seçimlerdeki zaferinden sonra bu ihtiyatın yerini ‘tamamen sağcı bir hükümet’ politikası aldı ve Batı Şeria’yı ilhak etmek, El Halil Tepeleri ve Ürdün Vadisi de dahil olmak üzere Oslo’da tanımlanan C Bölgesi’nin bazı kısımlarında etnik temizlik yapmak için açık adımlar attı” denildi.

Avusturya ve AB Filistin’e 710 milyon euroluk yardımı kesti!