İsrail’i ayağa kaldıran yargı reformu Meclis’te onaylandı

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 5:46 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 5:46 pm

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin tartışmalı yargı reformu yasası Meclis’ten geçti. Muhalefet, Yüksek Mahkeme’nin hükümet üzerindeki denetimini kısıtlayan yasanın iptali için Yüksek Mahkeme’ye başvuracağını açıkladı.

İsrail Meclisi, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Yüksek Mahkemenin yürütme üzerindeki denetimini kaldıracak tartışmalı yasa tasarısını 2. ve 3. oylamada onayladı.
İsrail Meclisi, hükümetin tartışmalı yargı düzenlemesinde Yüksek Mahkemenin yetkilerini kısıtlayacak yasa tasarısının 2. ve 3. oylaması için parlamento çevresinde pazar gününden bu yana devam eden protestoların eşliğinde toplandı.

Mecliste yasa tasarısı görüşmelerinin tamamlanmasının ardından oylamaya geçildi. Muhalefet milletvekilleri, yasa tasarısını boykot etmek için Meclis Genel Kurulu’nu terk etti.
Hükümetin yargı düzenlemesinde Yüksek Mahkemenin yürütme üzerindeki denetimini kaldıracak maddeyi Meclis, 2. ve 3. oylamada da 64 lehte oy ile kabul etti. Meclisteki 56 muhalefet milletvekili ise oylamaya katılmadı.

AA

İsrail Başbakanı Netanyahu’ya kalp pili takıldı! Türkiye ziyareti ertelendi