İsrail’den Türkiye’ye “yasak” kararı

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 9:51 am - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 9:51 am

İsrail, artan koronavirüs vakalarına karşı adlığı önlemler kapsamında aralarında Türkiye’nin de olduğu 11 ülkeye seyahat yasağı getirdi.

İsrail, ülke genelinde artan koronavirüs vakalarına karşı önlemlerini sıkılaştırıyor. İsrail Sağlık Bakanlığı, bu önlemler kapsamında içinde Türkiye’nin de bulunduğu 11 ülkeyi ‘kırmızı liste’ye almıştı. Türkiye’nin de içinde olduğu kırmızı listeye alınan ülkelerden çarşamba gününden itibaren İsrail’e seyahat edemeyecek.

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada; Omicron mutasyonunun yayılımını önlemek için Türkiye, İngiltere, İtalya, Belçika, Almanya, Macaristan, Fas, Portekiz, Kanada ve İsviçre’den İsrail’e seyahat edenlerin, Çarşamba gününden itibaren ülkeye kabul edilmeyeceği belirtildi.

134 OMİCRON VARYANTI TESPİT EDİLDİ

Bakanlık, aşılanmış ve iyileşmiş olanlar da dahil olmak üzere yasaklı ülkelerden dönen tüm İsraillilerin en az 7 gün boyunca karantinada kalacağını bildirirdi. Yabancı uyruklu kişilerin ise, özel hükümet komitesi onayı ile birlikte insani durumlar dışında ülkeye kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Bakanlık bugüne kadar, 86’sı yurt dışından dönen yolculardan oluşan toplam 134 Omicron vakası tespit edildiğini bildirmişti. Kırmızı listeye ise daha önce birçok Afrika ülkesi, 8 Avrupa ülkesi ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil edilmişti.

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘evsizler’ ve ‘sokak hayvanları’ için genelge