İsrail’den Türkiye’ye 14 yıl sonra ziyaret! Uçakta dikkat çeken ayrıntılar

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 3:23 pm - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 5:21 pm

İsracil Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Michal Herzog ile Ankara’yı ziyaret etti. Herzog, 14 yıl aradan sonra Türkiye’yi ziyaret eden ilk İsrailli lider oldu.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi ziyarette bulunmak üzere eşi Michal Herzog ile birlikte Ankara’ya geldi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, 2008’den bu yana Türkiye’yi ziyaret eden ilk İsrailli lider oldu.

2008’den bu yana Türkiye’yi ziyaret eden ilk İsrailli lider olan Herzog’un Türkiye’de 2 gün sürecek programına Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Herzog, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya gelecek.

İKİLİ İLİŞKİLER GÖRÜŞÜLECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Herzog ve Erdoğan’ın ikili ilişkileri konuşacakları ifade edildi. Herzog, Erdoğan’ın onuruna vereceği resmi akşam yemeğine katılacak ve akşam saatlerinde İstanbul’a doğru yola çıkacak.

UÇAKTA ‘İŞBİRLİĞİ’ MESAJI

Herzog’un Ankara’ya indiği uçaktaki ayrıntılar ise dikkat çekti.  Uçakta İngilizce, Türkçe ve İbranice ‘Barış’, ‘İşbirliği’ ve ‘Gelecek’ yazılarına yer verildiği görüldü.

İsrail polisi 12 yaşındaki çocuğu darp etti