İsrail’den nöbetteki Filistinliler’e saldırı

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 11:09 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 2:43 pm

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinliler’e saldırdı. Filistin Kızılayı, müdahaleler sonucu yüzlerce kişinin yaralandığını açıkladı.

Doğu Kudüs’te sabah namazını Mescid-i Aksa’da kıldıktan sonra nöbete başlayan binlerce Filistinli bir kez daha İsrail güçlerinin saldırısına uğradı. Sabah namazını Mescid-i Aksa’da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

İsrail polisinin, Filistinliler’e gaz bombası ve ses bombasıyla müdahale ettiği bildirildi. Filistinliler ise, İsrail polisinin müdahalesine taş atarak karşılık veriyor. Filistin Kızılayı ise müdahaleler sonucu yüzlerce kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya saldırdı! 178 Filistinli yaralandı

BM’DEN YIKIM VE TAHLİYELERİ DURDURMA ÇAĞRISI

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Doğu Kudüs’te devam eden şiddet olayları ve Filistinli ailelerin Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki olası tahliyelerinden derin endişe duyduğunu belirterek, İsrail’e uluslararası insani hukuk ve insan hakları hukuku doğrultusunda yıkım ve tahliyeleri durdurması çağrısı yaptı.

NE OLMUŞTU?

Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisi, 7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa’daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin müdahalesi nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı. İsrail polisinin Filistinliler’e 8 Mayıs’taki müdahalesinde ise 90 kişi yaralanmış, Filistin Kızılayı yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu bildirmişti. Dün sabah namazı sonrası İsrail polisi, Mescid-i Aksa’dan çıkan cemaate yine plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale ederek, 10 kişiyi yaralamıştı.

Tam kapanmaya rağmen yüzlerce kişi Başkonsolosluk önünde İsrail’i protesto etti