İsrail’den LGBTİ+ çiftler için karar

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 4:58 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 4:58 pm

İsrail, LGBTİ+ çiftlerin taşıyıcı anne yoluyla çocuk sahibi olmasını mümkün kılacak yasal düzenlemeyi yürürlüğe koyacağını açıkladı.

İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz, geçen yılki Yüksek Mahkeme kararının ardından İsrail’deki LGBTİ+ çiftlerin, taşıyıcı anneler aracılığıyla gelecek haftadan itibaren çocuk sahibi olabileceğini söyledi. Horowitz, yapılan düzenlemenin amacını “kanun önünde ve ebeveynlikte eşitlik” olarak yorumladı.

BEKAR ERKEKLERİ VE TRANS BİREYLERİ DE KAPSAYACAK

Horowitz, yasadaki değişikliğin, taşıyıcı anneliği bekar erkeklere ve trans bireyleri kapsayacak şekilde de genişleteceğini açıkladı. Önceki düzenlemelere göre ebeveyn olmak isteyen İsrailli LGBTİ+ çiftler, bir vekille anlaşamıyor ve çoğu zaman yurt dışından birini bulmanın maliyetli olması yüzünden bu eylemden vazgeçiyorlardı.

Bu hamle, mahkemenin 2020’de bekar kadınlara erişimi genişleten ancak LGBTİ+ çiftleri hariç tutan yasanın “eşitlik ve ebeveynlik hakkına orantısız bir şekilde zarar verdiği” ve yasa dışı olduğuna karar vermesinin ardından gelmişti.

Ortadoğu’da çoğu ülkenin aksine İsrail, genellikle LGBTİ+ bireylere karşı hoşgörülü tavrıyla biliniyor. LGBTİ+’lar İsrail ordusunda ve parlamentosunda yer alabiliyor. İsrailli birçok popüler sanatçı LGBTİ+ olduğunu açıkça ifade edebiliyor.

Taliban cansız mankenlerin kafasını kesti