İsrail esir takası istedi Hamas’tan jet yanıt geldi

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 5:41 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 5:49 pm

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, “İsrail, rehinelerin çıkarılması için yeni bir insani araya hazır” dedi. Herzog’dan sonra açıklama yapan Hamas, rehine takasını reddetti.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas tarafından tutulan rehineleri kurtarmak ve Filistin bölgesine daha fazla yardım sağlanmasını sağlamak amacıyla Gazze’de yeni bir ateşkese girmeye hazır olduklarını söyledi.

Herzog, “İsrail, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla başka bir insani duraklamaya ve ek insani yardıma hazırdır. Sorumluluk tamamen (Hamas lideri Yahya) Sinwar ve (diğer) Hamas liderlerine aittir” dedi.

HAMAS: HER TÜRLÜ GİRİŞİME AÇIĞIZ

Herzog’un açıklamasından sonra mesaj yayınlayan Hamas, “İsrail saldırıları altında rehine takası yapmayı reddediyoruz. Ancak saldırıları durdurmak için her türlü girişime açığız. Siyonist saldırganlığa kesin olarak son verilmediği sürece müzakere olmayacak” dedi.

İsrail, Fransız Dışişleri yetkilisini öldürdüğünü doğruladı 

81 İSRAİLLİ İLE 240 FİLİSTİNLİ ESİR SERBEST BIRAKILMIŞTI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İsrail arasındaki çatışmalar 7 Ekim’de başladı ve giderek şiddetlendi. Saldırılarda binlerce kişi ölürken, on binlercesi de yaralandı. Çatışmalara ilk olarak 24 Kasım’da 4 gün insani ara verildi. Bu ara daha sonra 3 gün daha uzatıldı ve 81 İsrailli ile 240 Filistinli esir bu bir haftalık dönemde karşılıklı olarak serbest bırakıldı.

Kaynak: TELE1