İsrail’den Filistin’i tanıyacağını açıklayan Norveç ve İrlanda’ya tehdit

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:54 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:54 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İrlanda ve Norveç başbakanlarının Filistin’i devlet olarak tanıyacaklarını açıklamasının ardından “İrlanda ve Norveç’e açık ve net bir mesaj gönderiyorum: İsrail, egemenliğini baltalayanlar ve güvenliğini tehlikeye atanlar karşısında sessiz kalmayacaktır” açıklamasını yaptı.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ve İrlanda Başbakanı Simon Harris ülkelerinin Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu. İki başbakanın açıklamasının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. “İrlanda ve Norveç’e açık mesaj gönderiyorum” diyen Katz, İsrail’in sessiz kalmayacağını söyledi. Katz aynı zamanda bu ülkelerdeki büyükelçilerin geri çağrıldığını duyurdu.

“BU ÜLKELER HAMAS’I VE İRAN’I ÖDÜLLENDİRMEYİ TERCİH ETTİ”

Katz’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

İsrail’in İrlanda ve Norveç’teki büyükelçilerinin, bu ülkelerin Filistin devletini tanıma kararları ışığında istişarelerde bulunmak üzere derhal geri çağrılması talimatını verdim.
İrlanda ve Norveç’e açık ve net bir mesaj gönderiyorum: İsrail, egemenliğini baltalayan, güvenliğini tehlikeye atanlara sessiz kalmayacaktır.
Bugünkü karar Filistinlilere ve dünyaya bir mesaj gönderiyor: Terörizm karşılığını verir. Hamas terör örgütünün Holokost’tan bu yana en büyük Yahudi katliamını gerçekleştirmesinin ve dünyanın tanık olduğu iğrenç cinsel suçların ardından bu ülkeler, Filistin devletini tanıyarak Hamas’ı ve İran’ı ödüllendirmeyi tercih etti.
Bu ülkelerin bu çarpık adımı, 10 Eylül kurbanlarının anısına yapılan bir haksızlık, 128 rehinenin iade edilmesine yönelik çabalara bir darbe ve barış şansını baltalayan ve İsrail’in barış şansını sorgulayan Hamas ve İranlı cihatçılara bir destektir. kendini savunma.

“İSPANYA’YA DA BENZER BİR ADIM ATILACAK”

İsrail sessiz kalmayacak, bunun daha ciddi sonuçları olacak. İspanya, Filistin devletini tanıma niyetini yerine getirirse ona karşı da benzer bir adım atılacak.
İrlanda-Norveç çılgınlığı bizi caydırmıyor; Hedeflerimize ulaşmaya kararlıyız: vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak, Hamas’ı dağıtmak ve rehineleri eve getirmek. Bunlardan başka haklı nedenler yoktur.

Norveç ve İrlanda’nın ardından İspanya’dan ‘Filistin’ açıklaması’ 28 Mayıs’ta tanıyacak

Kaynak: TELE1