İsrail’den BM raporuna ‘taraflı’ tepkisi

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 8:23 am - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 8:51 am

İsrail Dışişleri Bakanlığı, BM’nin İsrail’in Filistinlilere karşı ihlallerinin devam ettiğini söyleyen rapora ‘taraflı’ diyerek tepki gösterdi.

BM tarafından hazırlanan “İsrail’in Filistin’i işgalinin ve Filistin halkına karşı ayrımcılığı devam ettirmesinin, bölgede depreşen gerilimlerin temel nedeni olduğu” yönündeki rapora İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Açıklamada, raporun, “Soruşturma komisyonu ve yayınladığı taraflı rapor, İnsan Hakları Konseyinin aşırı İsrail karşıtı önyargısının sonucudur. Objektif olduklarını iddia eden komisyon üyeleri, bu pozisyonlara yalnızca, BM’nin koyduğu kurallara doğrudan aykırı olarak, kamuoyuna açık şekilde İsrail karşıtı tutumlarıyla bilindikleri için atandılar” ifadelerine yer verildi.

Raporda, İsrailli faillerin işlediği suçların cezasız kalmasının Filistin halkının öfkesini artırdığı belirtilmiş ve Filistin halkının zorla yerinden edilmesine, Filistinlilerin evlerinin yıkımları, yeni yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin inşası ve genişletilmesine, Yahudi yerleşimcilerin şiddetine, Gazze ablukası ve Filistin halkına karşı şiddete devam edildiği bilgilerine yer verilmişti.

İsrail: İran’a nükleer silah geliştirme imkanı verilirse harekete geçeriz