İsrail’den bir savaş suçu daha! Gazze’de hastaneyi vurdu: 471 ölü

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 8:56 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 3:35 pm

İsrail, Gazze’de bulunan Baptist Hastanesi’ni vurdu. Saldırıda 471 Filistinli’nin öldüğü açıklandı. Filistinli yetkililer hastanede sadece yaralıların değil saldırılar nedeniyle evsiz kalanların da olduğunu belirtti.

İsrail, Gazze’de Baptist Hastanesi hedef aldı. Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti.

Marouf, İsrail’in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi’ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.

471 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ AÇIKLANDI

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra yaptığı açıklamada, İsrail tarafından Baptist Hastanesi’ne düzenlenen hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu ve can kaybının artmasından endişe edildiği ifade edildi. Yetkililer, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğunu açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı hastane saldırısı için ilk kez resmi açıklama yaparak, 471 kişinin öldüğünü duyurdu.

Hamas – İsrail savaşında 11. gün! Türk gazetecilerin olduğu bölgeye füze düştü

3 GÜN YAS

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Gazze’deki Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti.

BİDEN’DAN TALİMAT

ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik ekibine Al Ahli Baptist Hastanesi’nde olup bitenlerle ilgili daha fazla bilgi toplama talimatı verdi

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS ZİYARET VE GÖRÜŞMELERİNİ İPTAL ETTİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in hastane saldırısının ardından Ürdün ziyaretini yarıda kesti. Abbas’ın ABD Başkanı Joe Biden ve diğer liderlerle yarın Amman’da yapılması planlanan ve İsrail ve Hamas arasındaki savaşın ele alınacağı toplantıya da katılımını iptal ettiği belirtildi.

DIŞİLERİ BAKANLIĞI’NDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı saldırının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır.”

ERDOĞAN’DAN TEPKİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’de hastaneye yaptığı saldırıya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.”

KILIÇDAROĞLU: BUNUN ADI CİNAYETTTİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail’in saldırısının ardından, “Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!” açıklamasını yaptı.

 

DEHŞETİN BÜYÜKLÜĞÜ GÜN IŞIYINCA ORTAYA ÇIKTI

İsrail’in saldırısında 500 kişinin yaşamını yitirdiği Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesinde meydana gelen dehşetin büyüklüğü gün doğunca ortaya çıktı