İsrail’de,16 yaşındaki çocuğa 30 erkek tecavüz etti!

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2020 Cumartesi 11:44 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 Cumartesi 11:44 am

İsrail’de, 16 yaşındaki bir kız çocuğuna 30 kişi tecavüz etti. Başbakan Binyamin Netanyahu, ülkenin gündemine oturan toplu tecavüz olayını ‘insanlığa karşı işlenmiş suç’ olarak niteledi ve suçluların bir an önce yargılanmasını istedi.

İsrail gazetesi Haaretz, sahil şehri Eylat’ta yaşayan bir öğrencinin geçen hafta bir akşam içki içmeye, sonrasında tuvalete gitmek için bir otele gittiğini ve bir odaya götürülerek onlarca erkeğin tecavüzüne uğradığını yazdı. Habere göre arkadaşları yardım etmeye çalıştı ancak başaramadı.

İndependent Tükçe’nin Times of Israel gazetesinden akatardığı habere göre ise polisin, iki kişiyi tutukladığını, diğerlerinin arandığını ve suçu işleyenlerin bazılarının cep telefonlarıyla görüntü kaydı aldığını yazdı. 20’li yaşlardaki iki şüphelinin kimlikleri ise açıklanmadı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz geçen cuma günü polise gidip şikayetçi olan çocuğa destek verdiği Twitter mesajında, “Kalbim seninle, yalnız değilsin” ifadelerini kullandı. Gantz, soruşturmanın titizlikle yürütüleceğini ve suçluların gereken cezayı alacağını vurguladı.