İsrail’deki Tel Aviv Türkiye Büyükelçiliği, İsmail Haniye’nin ölümü için bayrağı yarıya indirdi. Elçilik, İsrail Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Hamas’ın liderlerinden İsmail Haniye'nin suikasta uğraması üzerine Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edilirken Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerinde de ulusal yas nedeniyle bayraklar yarıya indirildi.

Bu kapsamda Türkiye'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliği ve Kudüs'te bulunan Filistin nezdindeki Başkonsolosluğunda da bayraklar yarıya indirildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'nin Tel Aviv elçiliğinin maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını duyurdu. Katz, “Türkiye'nin İsrail Büyükelçi Vekili'ni ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim” dedi.

Katz’ın açıklaması şöyle:

Dışişleri Bakanlığı yetkililerine, İsrail'in lideri İsmail Haniye'nin ortadan kaldırılmasına tepki olarak Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından Türkiye'nin İsrail Büyükelçi Vekili'ni ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim. Terör örgütü Hamas.

Özgür Özel: İsrail halkının değil, İsrail’in faşist yönetiminin düşmanıyız Özgür Özel: İsrail halkının değil, İsrail’in faşist yönetiminin düşmanıyız

İsrail Devleti, 7 Ekim'de Hamas'ın zulmüne öncülük eden ve televizyondaki korkunç görüntüleri izlerken arkadaşlarıyla birlikte dua ederek, katillere başarılar dileyen İsmail Haniye gibi bir katil için yas ifadelerine tolerans göstermeyecektir.

Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa Türkiye'ye gitmeli ve terör örgütü Hamas'ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen efendileri Erdoğan'ın yanında yas tutmalılar.”

https://twitter.com/Israel_katz/status/1819316305226617212

https://tele1.com.tr/erbakandan-erdogana-yanit-bir-gece-ansizin-israile-giremeyiz-kurecik-ussu-haber-verir-1113008/

Kaynak: HABER MERKEZİ