İsrail’de Enformasyon Bakanı Distel “bakanlığın bütçesi savaşta kullanılmalı” diyerek istifa etti!

Yayın tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma 1:21 am - Güncelleme: 13 Ekim 2023 Cuma 1:21 am

Hamas’ın ani saldırısı sonrası “topyekun saldırı” arifesinde odluğu kaydedilen İsrail’de Enformasyon Bakanı Galet Distel istifa etti. Distel istifasını duyurduğu paylaşımında bakanlığının görevini başka bakanlıkların hali hazırda yaptığını ve bakanlığının bütçesinin savaşta kullanılması gerektiğini söyledi.

İsrail Enformasyon Bakanı Galit Distel-Atbaryan istifa ettiğini duyurdu. Ofisinden yapılan açıklamada, “Enformasyon Bakanı olarak görevimden istifa etmeye karar verdim ve Başbakan Binyamin Netanyahu’ya bana duyduğu güven için teşekkür ediyorum” denildi.

Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırı ve sonrasında İsrail’in Gazze’yi hedef alması ardından İsrail’deki Netanyahu hükümetinin kadrosundan ilk istifa oldu.

Gelişmeyi X hesabından duyuran Bakan Distel, kendi bakanlığının görevini yapan başka bakanlıklar olduğunu ve bu sebeple bakanlığın boşuna bütçeden pay aldığını söyledi. Distel, bakanlığın bütçesinin savaşta kullanılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı Operasyonu”nun ardından İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları ve çatışmalar 6. gününde sürüyor.