İsrail yine hastane çevresini bombaladı: Gazzeliler güneye göçüyor

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 10:40 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 10:40 pm

İsrail‘in Şifa Hastanesi ve çevresine saldırılarının son 4 günde artmasıyla Gazzeliler güney bölgelere göçünü sürdürüyor.

İsrail, Filistin’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Saldırılardan kaçan yaklaşık 30 bin kişinin sığındığı Şifa Hastanesi’ne baskın düzenleyen ve ameliyat binasını patlayıcılarla havaya uçuran İsrail ordusu, hastane çevresindeki evleri bombaladı.

Görgü tanıklarına göre, İsrail tankları, Rimal mahallesinde Filistinlilere ait evleri vurdu. Saldırıda çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi ve yaralandı. Binaların çatılarına yerleşen İsrail askerleri de “quadcopter” tipi insansız hava araçlarıyla (İHA) evleri hedef aldı. İsrail ayrıca Rimal mahallesinde Gazze’nin farklı bölgelerinden yerlerinden edilmiş onlarca Filistinli ailenin kaldığı Emel Yetim Enstitüsü yakınlarındaki evleri de bombaladı. Ambulanslar ve sivil savunma araçları, İsrail askerleri tarafından hedef alındıkları için bölgeye giremiyor. Ayrıca Şifa Hastanesi çevresindeki Filistinliler de İsrail tarafından dört gündür kuşatma altına tutuluyor, evlerinden çıkamıyor, su ve yiyecek sıkıntısı yaşıyor.

GAZZELİLER GÜNEYE GÖÇÜYOR

İsrail ordusunu yeni saldırı dalgası sonrasında hastane sakinleri ile çevrede oturanları göçe zorlamasının ardından bölgede yaşayan Filistinliler, güneye göç etmeye devam ediyor. Gazze kentine gitmeye çalışan Filistinliler, Gazze Vadisi olarak bilinen nehirden geçti.

İsrail ordusu hastaları hastaneden çıkmaya zorladı

KASITLI OLARAK İLAÇ VE OKSİJENDEN MAHRUM BIRAKILAN 13 HASTA ÖLDÜ

Gazze’deki hükümetin medya ofisinin Telegram hesabından yapılan açıklamada, Şifa Hastanesi’nde yoğun bakıma ihtiyaç duyan yaklaşık 22 hasta bulunduğu belirtildi. Açıklamada, “İsrail ordusunun, 4 günden bu yana işgal altında tuttuğu hastanede 13 hastayı ilaç, solüsyon, elektrik, yedek malzeme ve oksijen vermeyerek kasten öldürdüğü” ifade edildi. Ulaşılan son bilgilere göre yoğun bakımlarda solunum cihazına bağlı 4 hastanın hayatını kaybettiği aktarılırken, bu 4 hastanın söz konusu 13 kişi arasında olup olmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi. İsrail ordusunun, hastaları öldürmek için elektriğini keserek oksijeni de durdurduğu, ayrıca doktor ve hemşireleri alıkoyarak departmanlardan uzaklaştırdığı, kıyafetlerini çıkarmaya zorladığı ve hastaneye ulaşmalarını engellediği, hastanede yedek parça, doktor ve hemşire yokluğundan yaraları çürüyen yaralılar ve hastalar bulunduğu aktarıldı. Açıklamada, hasta ve yaralılara karşı İsrail ordusu tarafından “aç bırakma” yönteminin bir silah olarak kullanıldığı, organize bir şekilde ve kasıtlı olarak soykırım uygulandığı, korkunç ve açık bir şekilde insanlık suçları işlendiği vurgulandı.

Hastalara, yaralılara, sağlık personeline ve Filistin halkına karşı devam eden suçlardan İsrail, ABD yönetimi ve uluslararası toplumun sorumlu olduğu belirtilirken, dünyaya da İsrail’in insanlığa karşı işlediği ve uluslararası hukuku ihlal ettiği suçları kınama çağrısında bulunuldu.

Kaynak: AA