İsrail tüm gece bombaladı! Şifa Hastanesi’nde 7 bin kişi ölümle burun buruna

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 6:14 am - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 6:17 am

İsrail-Hamas savaşının 42. gününde İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin farklı noktalarına gece boyu düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar oldu. Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi’nde 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi, hasta ve sağlık personelinin su ve yiyecek eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na “İsrail işgal güçlerinin gerçekleştirdiği katliamda” en az 11 Filistinli öldü, bazıları da yaralandı.

RASTGELE ATIŞ YAPTILAR

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun bombardımanı devam ediyor. İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze’nin Şeyh Rıdav, Tuffah ve Şucaiyye mahallelerine, Yafa Caddesi, Gazze kenti ve Nezzale bölgesine rastgele ateş açtı.

İsrail Gazze Limanı’nı ele geçirdi, Mavi Marmara Anıtı yıkıldı

İsrail’in, Deyr el-Belah’taki Bureyc Mülteci Kampı ile Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş bir grup insanı hedef alması sonucu ölen ve yaralananlar oldu

ŞİFA HASTANESİNDE DURUM ÇOK VAHİM

Filistin hükümetine bağlı medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi’ndeki duruma ilişkin bilgi verdi. Şifa Hastanesi’nde su, yiyecek veya çocuklar için sütün bulunmadığı aktarılan açıklamada, “650 hasta ve yerinden edilmiş yaklaşık 7 bin kişinin barındığı Şifa Hastanesi’nde su veya yiyecek yok.” ifadesi kullandı. İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi’ndeki tüm araçları kullanılmaz hale getirdiği, sağlık personeli ile hastaların çıkışını engellediği kaydedildi.

İsrail Şifa Hastanesi’ne askeri operasyon başlattı

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şifa Hastanesi’ndeki sağlık personeli, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar, su ve yiyecek gibi yaşamın temel gereksinimlerinden herhangi birinin bulunmaması nedeniyle ölümle mücadele ediyor. Şifa Hastanesi’ndeki durum çok tehlikeli. Hastanedekilerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulunuyoruz.”

Elektrik kesintisi ve kuvöz bulunmaması nedeniyle Şifa Hastanesi’ndeki çok sayıda prematüre bebeğin kaybedilebileceği uyarısında bulunuldu.

CENAZELER BİLİNMEYEN BİR YERE NAKLEDİLDİ

İsrail’in Şifa Hastanesi’ni askeri kışlaya çevirdiği belirtilen açıklamada, İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi’nde kazı ve denetlemelerde bulunduğu, ölenlerin naaşlarının bilinmeyen bir yere nakledildiği ifade edildi.

Açıklamada, Şifa Hastanesi’nin İsrail ordusundan kurtarılması, askerlerin ve tankların uzaklaştırılması için uluslararası baskı çağrısında bulunuldu.

İsrail’in “Şifa Hastanesi’nde silah bulunduğu” hikayesinin yalan olduğu ve kimsenin buna inanmadığı belirtilen açıklamada, Şifa ve Gazze’deki diğer hastanelerin insani yardım kurumları olduğu; askeri operasyonların “oyun sahnesi” olarak kullanılmasına izin verilmeyeceği vurgulandı.

İsrail’den Hamas’ın ateşkes ve esir takası teklifine ret!

(AA)