İsrail: Rehinelerin yerlerinin bilgisi verilmediği sürece zarar görmeleri pahasına saldırılar devam edecek

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 11:47 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 11:47 pm

İsrail, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin “Her saldırıda bir İsrailli rehine infaz edilecek” açıklamasının ardından rehinelerin nerede olduğuna dair bilgi olmadığı sürece onlara zarar verme pahasına saldırıların devam edeceğini duyurdu.

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın başlattığı saldırılar sonrası İsrail’den de karşı saldırılar gelmesiyle 900 İsrailli, 687 de Filistinli hayatını kaybetti. Kanlı çatışmalar sürerken Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, El Cezire’ye yaptığı açıklamada “İsrail’in halkımıza uyarı yapmadan düzenlediği her saldırıda bir İsrailli rehine infaz edilecek ve görüntüsünü yayınlayacağız. İşgalle anladığı dilden konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Üst düzey Hamas yetkilisi Musa Ebu Marzouk ise, Hamas’ın hedeflerine ulaştığı” için “siyasi diyaloğa açık” olduğunu açıkladı. Marzouk basına yaptığı açıklamada, Hamas’ın muhtemel bir ateşkesi tartışmaya istekli olup olmadığı sorusuna, Hamas’ın “bu tür bir şeye” ve “tüm siyasi diyaloglara” açık olduğu cevabını verdi. Marzouk ayrıca, Hamas’ın aralarında Rusya ve Çin vatandaşlarının da bulunduğu İsrail’den “onlarca” çifte vatandaşını esir aldığını ifade etti.

İSRAİL: REHİNLERİN CANI PAHASINA SALDIRILAR DEVAM EDECEK

İsrail yönetiminin ise konuya ilişkin yanıtını Ordu Radyosu paylaştı.

Açıklamada Gazze Şeridi’ne saldırıların, Kassam Tugayları’nın elinde tuttuğu “İsrailli rehinelerin nerede olduğuna dair doğru bilgi mevcut olmadığı sürece onlara zarar verme pahasına bile gerçekleştirileceği” belirtildi.

 

ABD’de İsrail ve Filistin destekçileri karşılıklı gösteri düzenledi