İsrail polisinden Filistinlilere ses bombalı müdahale

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2021 Cumartesi 11:25 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2021 Pazar 12:32 am

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şam Kapısı’nda toplanan Filistinlilere ses bombalarıyla müdahale etti.

Anadolu Ajansı, İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şam Kapısı’nda toplanan Filistinlilere ses bombalarıyla müdahale ettiğini aktardı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, “İsra ve Miraç mucizesi” münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Mescid-i Aksa’ya gelen bir kısım Filistinli daha sonra Eski Şehir’in Şam Kapısı’nda toplandı.

Tanıklar, polislerle Filistinli gençler arasında sürtüşmelerin yaşandığını bunun üzerine gençlerin tekbir ile sloganlar atmaya başladığını belirterek, İsrail polisinin ses bombalarıyla gençlere müdahale ettiğini söyledi. Bölgede gerginliğin yaşandığını, bazı gençlerin polis tarafından darp edildiğini ifade eden tanıklar, birkaç Filistinlinin de gözaltına alındığını kaydetti.

İsrail polisinden olayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan yerel basında yer alan haberlere göre, İsrail istihbaratının Filistin yönetimine bağlı Kudüs Valisi Adnan Gays’ı ifadesi alınmak üzere Batı Kudüs’teki İsrail polis merkezine çağırdığı belirtildi.

İsrail polisi, dün akşam teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa’daki  cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Filistin Kızılayı,  İsrail polisinin müdahalesi nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını  açıklamıştı.