İsrail ordusunun açıklaması Netanyahu’yu kızdırdı: Kabul edilemez

Yayın tarihi: 16 Haziran 2024 Pazar 9:03 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2024 Pazar 9:03 pm

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee’nın ‘askeri faaliyetlerin taktisel olarak durdurulduğuna’ yönelik açıklamasına tepki gösterdi. Kararı medyadan duyduğunu söyleyen İsrail Başbakanı, “Bu asla olmayacak” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hükümetin haftalık olağan toplantısında konuştu.

İsrail’in Kanal 12 televizyonunun haberine göre Netanyahu, “İsrail’deki siyasi liderlik, ordu sözcüsü tarafından yayımlanan açıklama hakkında önceden bilgilendirilmedi ve benimle koordine edilmedi, bu asla olmayacak.” ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı, siyasi otoriteyle koordinasyon olmaksızın böyle bir açıklamanın nasıl yapıldığına dair soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Söz konusu açıklamayı reddeden Netanyahu, “Medyadan ilk kez bu sabah duyduğum haberin benim açımdan kabul edilemez olduğunu ve benimle koordineli olmadığını söyledim.” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için kısa eksenlerde kısa ateşkes süreleri olduğunu iddia eden Netanyahu bunun Ordu Sözcüsü’nün açıkladığı şekilde olmadığını vurguladı.

ORDU SÖZCÜSÜNDEN ‘TAKTİKSEL ATEŞKES’ AÇIKLAMASI

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan bu sabah yaptığı paylaşımda “Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’ndan Philadelphia Koridoru ve Gazze’nin kuzeyine giden yoldaki askeri faaliyetlerin, uluslararası kuruluşlarla yapılan görüşmelerin ardından insani amaçlarla sabah 08.00’den akşam 19.00’a kadar taktiksel olarak durdurulmasına karar verildiğini” açıklamıştı.

Adraee, daha sonra ise “Gazze Şeridi’nin güneyinde çatışmaların durmadığını, Refah’ta çatışmaların devam ettiğini” açıklamıştı.

İsrail Gazze’de üç evi bombaladı! Biri bebek 14 kişi hayatını kaybetti

Kaynak: AA