İsrail medyasından Suriye operasyonu yorumu: Erdoğan’ın maceralarında gizli bir motivasyon var

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 10:43 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 10:43 am

İsrail gazetesi Türkiye’nin Suriye’ye olası operasyonunu yazdı. İngiliz gazeteci Neville Teller imzalı makalede, “Erdoğan’ın yeni Suriye operasyonu ve sonuçları” başlığı kullanıldı.

İsrail gazetelerinden Jerusalem Post, Türkiye’nin Suriye’ye olası operasyonunu değerlendirdi. Yayımlanan makalede AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Erdoğan’ın güney sınırındaki maceralarında her zaman gizli bir motivasyon var” denildi.

Sözcü’nün aktardığına göre, Ankara’nın yeni bir askeri operasyon hazırlığı içerisinde olduğunu yazan İngiliz gazeteci Neville Teller imzalı makalede, “Erdoğan’ın yeni Suriye operasyonu ve sonuçları” başlığını kullanırken, “İran ve Rusya, Erdoğan’ın 2016’da Trump ile yaptığı anlaşmadan memnun değil ve her iki ülke de böyle bir operasyona karşı uyarıda bulundu” denildi.

Teller, “Erdoğan, o görüşmelerde yeni planı için destek elde edemedi” yorumunu yaparken “Erdoğan’ın güney sınırındaki maceralarında her zaman gizli bir motivasyon var. Planı Suriyeli mültecileri oluşturulacak güvenli bölgelere göndermek. Fakat mülteciler çatışmaların yoğun olduğu bir bölgeye gitmek istemiyor. Eğer Erdoğan planını uygulamaya koyarsa, 2023’te yapılacak seçimlere daha güçlü girebilir” dedi.

Kılıçdaroğlu:Suriye’de namaz kılacaklardı. Onlar gitmeden 3.6 milyon Suriyeli geldi