İsrail Gazze’nin ortasındaki mülteci kampına saldırdı! En az 70 ölü

Yayın tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi 8:21 am - Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi 8:22 am

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta bölümünde bulunan El-Magazi Mülteci Kampı’nda sivillerin yaşadığı evlere düzenlediği hava saldırısında en az 70 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, Magazi Mülteci Kampı’nda nüfusun kalabalık olduğu bir yerleşim yerinde soykırım gerçekleştirdiğini kaydetti. Kudra, söz konusu saldırıda şu ana kadar 70 kişinin öldüğünü, bölgede çok sayıda ailenin bulunması nedeniyle ölü sayısının artma ihtimalinin olduğunu ifade etti.

İsrail gemisine Hindistan’da drone saldırısı!

48 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Kassam Tugayları, Telegram hesabından, Gazze Şeridi’nde İsrail ordusuna karşı yürüttükleri direniş faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamaya göre, son 4 günde 24 askeri eylem gerçekleştiren Kassam Tugayları, Gazze’ye giren İsrail askerlerini ve araçlarını füzelerle ve patlayıcılarla vurdu, daha önce patlayıcı yerleştirdiği iki tüneli imha etti.

Lübnanlı gazeteciler İsrail’in bombasından kaçışı kameralara yansıdı

Kassam keskin nişancıları, İsrail askerlerini hedef aldı. Gazze Şeridi’ndeki tüm cephelerde İsrail ordusuna ait karargahlar, saha komuta odaları ve birlikler havan mermileri ve kısa menzilli füzelerle bombalandı.

Kassam Tugayları, Gazze’de son 4 günde gerçekleştirdikleri operasyonlarda 48 İsrail askerinin öldürdüğünü ve onlarcasının da yaralandığını, İsrail ordusuna ait 35 askeri aracın kısmen ya da tamamen tahrip edildiğini aktardı. Kassam Tugayları ayrıca, Tel Aviv’e çok sayıda füze atıldığını belirtti.

(AA)

Kaynak: AA