İsrail, Gazze’deki 2 mahalleye saldırı düzenledi

Yayın tarihi: 28 Haziran 2024 Cuma 1:43 am - Güncelleme: 28 Haziran 2024 Cuma 1:44 am

İsrail’in Gazze’deki Şucaiyye ve Tuffah mahallelerini hedef aldığı saldırılarda çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda 37 bin 765 kişi hayatını kaybetti, 86 bin 429 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun, Filistin’in Gazze Şeridi’ne karadan düzenlediği saldırılarda ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı’nın görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Gazze kentindeki Şucaiyye ve Tuffah mahallelerinde sivillerin evlerini topçu ateşiyle bombaladı.

Sivil savunma ekipleri, evlerin enkazından şu ana kadar aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda ölü ve yaralı çıkardı. Yaralılar, Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne nakledildi.

Ayrıca tanıklar, İsrail’e ait Quadcopter dronların Şucaiyye Mahallesi’nde hareket eden her şeye ateş açtığını dile getirdi.

İsrail devlet televizyonu KAN, ordunun, sabah saatlerinden bu yana Şucaiyye Mahallesi’ne yoğun topçu ve hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak karadan girmeye başladığını duyurmuştu.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Gazze kentinin doğu bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulunmuş ve bölge sakinlerinden Şucaiyye, Turkman ve Tuffah mahallelerini boşaltmalarını istemişti.

Kaynak: AA