İsrail Gazze’de yine hastane bombaladı! 13 ölü, 26 yaralı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 7:13 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 8:52 pm

İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin yerleşkesindeki giriş kısmını vurdu. Şifa Hastanesi’nden yaralı taşıyan ambulansların da hedef gözeterek vurulduğu bildirildi. İlk belirlemelere göre saldırıda 13 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze’de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurdu. Şifa Hastanesi’nden yaralı taşıyan ambulansların da vurulduğu bildirildi. İlk belirlemelere göre saldırıda 13 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

REFAH SINIR KAPISI’NA AMBULANS TAŞIYAN AMBULANSLAR VURULDU

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi’nde basın toplantısı düzenledi.

İsrail’in sağlık çalışanlarını hedef aldığını belirten Kudra, “İsrail, Refah Sınır Kapısı’na ulaşmak üzere güneye doğru hareket eden ambulans konvoyunu hedef aldı. Saldırıda ölü ve yaralılar var” dedi.

İsrail ordusunun sahil yolundaki Reşid Caddesi’nde de iki ayrı noktada ambulansları hedef aldığını söyleyen Kudra, söz konusu ambulansların da Refah Sınır Kapısı’na doğru yaralı taşıdığını kaydetti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, çok sayıda yaralının Mısır’da tedavi olmak üzere güneydeki Refah Sınır Kapısı’na doğru ambulanslarla yola çıkacağını duyurmuştu.