İsrail Gazze’de okula sığınanlara bomba yağdırdı: En az 100 Filistinli hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 7:43 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 7:43 am

İsrail ordusunun, Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi.

Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sığındığı okula yapılan saldırıda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi ise yaralandı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını kaydetti. Sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği belirtildi.

İSRAİL, “TAHLİYE EDİN” ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Han Yunus’ta daha önce 10’a yakın mahallenin boşaltılmasını isteyen İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, dün yaptığı açıklamada pek çok beldeyi kapsayan geniş bir alanın daha tahliye edilmesi çağrısında bulunmuştu.

İsrail ordusunun yeniden kara saldırısı başlatması ve bazı bölgeler için yaptığı “tahliye” talepleri nedeniyle Han Yunus’un doğusunda yeniden büyük bir zorunlu göç dalgası yaşanıyor.

HAMAS KARARGAHI BOMBALANDI

İsrail ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, Hamas’ın karargah olarak kullandığı Tabiin Okulunu bombaladığını duyurdu.

Kaynak: AA

İsrail okul bomba saldırı

İsrail’in Han Yunus’un doğu bölgelerine yönelik yoğun baskınları günlerdir devam ediyor. Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusu, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Binlerce kişinin sığındığı okulda en az 100 kişi öldü, onlarca kişi ise yaralandı.

Kaynak: TELE1