İsrail, Gazze şeridinin altyapısını vurdu

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı 10:40 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 Salı 12:31 pm

İsrail, Gazze’deki Hamas’a ait noktalar, sokaklar, altyapı sistemini hedef aldı, bölge ciddi zarar gördü. Saldırılarda şu ana kadar 61’i çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 212 kişi yaşamını yitirdi,  1.400’ten fazla kişi yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli ve art arda düzenlediği saldırılarda, bölgenin kuzeyindeki Cebel er-Rays, Beyt Lahya, El-Kerame, Şeyh Zayid bölgeleri ile Gazze kentinin kuzeyindeki ve batısındaki El-Makvisi ve El-Ketibe bölgelerini hedef aldı. Gazze’deki Hamas’a ait noktalar, sokaklar, altyapı sistemini hedef alan saldırılarda bölge ciddi zarar gördü.

İsrail ordusu ayrıca En-Nasr Mahallesi’nde de çok katlı bir binadaki bir daireyi hedef aldı. Dairenin neden hedef alındığı bilinmezken söz konusu saldırılarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı bildirildi. İsrail ordusu, günlerdir Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine, önceden haber vermeksizin art arda saldırılar düzenliyor.

İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 61’i çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 212 kişi yaşamını yitirdi, bin 400’ten fazla kişi yaralandı. İsrail’in, pazar günü sabah saatlerinde Gazze’nin Er-Rimal Mahallesi’ndeki El-Vahde Caddesi’nde çok sayıda eve düzenlediği saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 40’dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

TIKLAYIN – İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 212’ye yükseldi