İsrail Filistinlilerin sığındığı okulu vurdu! Çok sayıda ölü

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2024 Salı 10:48 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2024 Salı 10:48 pm

İsrail, Han Yunus’ta Filistinlilerin sığındığı okulu vurdu. İsrail’in saldırısında çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin Abesan bölgesinde yer alan,  Filistinlilerin sığındığı bir okulun İsrail tarafından hedef alındığı belirtildi. Saldırıda onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği, ilk yardım ekiplerinin yaralıları kentteki Nasır ve El-Emel hastanelerine nakletmek için çalışmaya devam ettiği aktarıldı.

Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 38 bin 243’e yükseldi

2 MİLYON GAZZELİ YERİNDEN EDİLDİ

Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze’de, zorunlu göç Filistinlilerin hayatının bir parçası halinde geldi. Saldırıların başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’deki Filistinlilerin yaklaşık 2 milyonu zorla yerinden edildi.

İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle milyonlarca Filistinli, defalarca göç etmek zorunda kaldı.

Saldırılardan kaçarak Gazze’nin güneyindeki HanYunus ve Refah’a sığınan Filistinlileri defalarca yerinden eden İsrail, bölge halkını zorunlu göçe sürüklemeye devam ediyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de 1 Temmuz’da X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Filistinlilerden Han Yunus kentinin doğusundaki bölgeleri güvenlikleri için acilen boşaltmalarını istemişti.

 

Kaynak: TELE1