İsrail Cenin’den çekildi, arkasında büyük bir yıkım ve çok sayıda ölü bıraktı

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 3:00 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2023 Cuma 3:01 pm

İsrail ordusu Batı Şeria’daki Cenin kentinden 3 günün sonunda çekildi. Ordu çekilirken arkasında büyük bir yıkım ve 12 ölü bıraktı.

İsrail ordusunun 12 Aralık gece saatlerinde Cenin kentine düzenlediği baskın ve buradaki kampa uyguladığı kuşatma 3’üncü günün akşamında sona erdi. İsrail ordusuna ait zırhlı araçlar dün ikindi saatlerinde yoğun biçimde sis bombası atarak kamptan çekilmeye başladı.

Ancak aradan yaklaşık yarım saat geçtikten sonra askerler yeniden kampa dönünce Filistinli silahlı gruplar ile kısa süreli çatışmalar yeniden patlak verdi. İsrail askerleri dün akşam saatine doğru yeniden kamptan çekildi.

Camide Yahudi duası okuyan İsrail askerleri bu kez cami kubbesine yazdı! “Humus yemeye geldik”

İsrail ordusuna ait SİHA’nın dün geceki saldırısıyla biri çocuk 3 Filistinli hayatını kaybetmişti. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bugün de bir Filistinli can verdi. İsrail ordusunun üç gün süren baskınında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 12 oldu.

CENİN MÜLTECİ KAMPI VE ÇEVRESİNDE BÜYÜK YIKIM KALDI

İsrail askerleri, Cenin Mülteci Kampı’nda bazı evler ve binalara yanıcı patlayıcılarla saldırı düzenledi. İsrail ordusunun kullandığı patlayıcıların etkisiyle binaların iç ve dış duvarları karardı, evler, dükkanlar kullanılamaz hale geldi.

Hayatını kaybeden Filistinlilerin kamptaki resimlerini yıkarak bazılarının üzerine sprey boyalarla Yahudiliğin sembolü “Davut Yıldızı” çizen İsrail askerleri kamp içindeki bazı duvarlara da sprey boyalarla 7 Ekim saldırılarına işaretle “7.10” yazdı.

Gazze’de internet 6. kez kesildi

FİLİSTİNLİ ESİRİN EVİ PATLAYICILARLA YERLE BİR EDİLDİ

İsrail askerleri, İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistinli esir Tamir Meri’nin Cenin Mülteci Kampı’nın tepe bölgesindeki Cebriyat Mahallesi’ndeki iki katlı evini patlayıcılara yerle bir etti. Meri ailesinden Edhem Mühenned, İsrail askerlerinin bir buçuk gün boyunca “bölgedeki binaları gezerek evlere şiddetle girdiğini, kadınlara kötü muamele ettiğini” aktardı.

İsrail polisi Doğu Kudüs’te AA foto muhabirini darbetti

Tamir Meri’nin biri bebek, karısı ve çocukları da dahil toplam 8 aile üyesini zorla evden çıkardıklarını aktaran Mühenned, İsrail askerlerin eve patlayıcılar yerleştirerek iki katlı binayı yerle bir ettiğini anlattı. Patlama nedeniyle çevredeki evlerde de büyük hasar meydana geldi.

(AA)

Kaynak: AA