İsrail Cenin mülteci kampını kuşattı!

Yayın tarihi: 13 Haziran 2024 Perşembe 10:08 am - Güncelleme: 13 Haziran 2024 Perşembe 12:50 pm

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Cenin şehrine baskın düzenlerken, kentteki Cenin Mülteci Kampı’nı kuşatma altına aldı.

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 7 Ekim’den beri devam ediyor. İsrail, Gazzelileri ‘güvenli bölge’ dediği güneye göçe zorladı. Ancak İsrail, Gazzelilerin güneyde yerleştikleri Refah kentini de kuşattı. Öte yanda kuzeyde kalan Cenin şehri de İsrail ordusu tarafın kuşatma altına alındı.  Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Cenin kentine baskın düzenleyen İsrail ordusu Filistinlilerin ev ve iş yerlerinde arama yaptı.

Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 37 bin 202’ye yükseldi

1 GÖZALTI

Cenin’de 1 Filistinliyi gözaltına alan İsrail askerleri ile bölge halkı arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri, baskına ve gözaltılara karşı çıkarak taş atan Filistinlilere karşı gerçek mermi kullandı.
Sağlık alanından kaynaklar, 1 Filistinlinin yaralanarak tedavi için hastaneye kaldırıldığını söyledi. İsrail ordusuna ait buldozerler, Cenin Mülüeci Kampı çevresindeki caddelere zarar verdi. Kamp çevresine takviye kuvvet gönderen İsrail ordusu, kampı kuşatma altına aldı.

YOLLAR PARÇALANIYOR

İsrail ordusunun  Cenin şehrinin sokaklarını ulaşımı kesebilmek için iş makineleriyle parçaladığı bildirildi.

Kaynak: TELE1