İsrail Büyükelçiliği: Uygunsuz paylaşım nedeniyle üzüntülerimizi bildiririz

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 7:54 am - Güncelleme: 3 Kasım 2021 Çarşamba 7:55 am

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, Erdoğan-Biden görüşmesiyle ilgili tepki çeken paylaşımı için ‘siber saldırı’ dedi, “Üzüntülerimizi bildiririz” ifadesini kullandı.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın görüşmesine ait fotoğrafın dalga geçen ifadelerle paylaşılması hakkında yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu paylaşımın siber saldırı sonucu yapıldığı belirtilen açıklamada, “Üzülerek bildiririz ki, 02 Kasım 2021 tarihinde 22.10 sularında Büyükelçiliğimize ait resmi sosyal medya hesaplarımızdan biri siber saldırıya maruz kalmış, saldırıya müdahalemiz devam ederken hesabımız aracılığıyla bir takım uygun olmayan içerikler paylaşılmıştır” denildi.

Yaşananlar nedeniyle üzüntü duyulduğu dile getirilen açıklamada, “Bu paylaşımın tarafımıza ait olmadığını kamuoyunun bilgisine sunar, bu uygunsuz paylaşım nedeniyle yaşanan her türlü olumsuzluk ve karmaşa konusunda üzüntülerimizi bildiririz” ifadelerine yer verildi.

ABD’den sonra büyükelçiliklerden ardı ardına “istenmeyen adam” açıklaması

PAYLAŞIMDA NE VAR?

Büyükelçiliğin Instagram hesabından, Erdoğan ve Biden’ın görüşmesine ait fotoğraf, “F-35 Pazarlığında Sona Gelindi: Dışişleri Bakanlığı Uçakların Yerine 1.4 Milyar USD Değerinde iPhone 13 Pro ve AirPods İçin Bastırıyor…” ifadesiyle paylaşıldı.

‘Büyükelçiler’ krizi bitti, Çavuşoğlu ortaya çıktı: Bu işin perde arkasını öğrendik