İsrail büyük ölçekli bir siber saldırı operasyonundan kurtulmaya çalışıyor

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 6:32 pm

Siber saldırı Pazartesi akşamı sağlık, içişleri, adalet ve refah bakanlıkları da dahil olmak üzere İsrail hükümetinin birçok web sitesini etkiledi. Başbakanlık web sitesi de bu durumdan olumsuz etkilendi. Ülkenin Ulusal Siber Müdürlüğü yaptığı açıklamada, şimdi tüm web sitelerinin tekrar çevrimiçi olduğunu söyledi.

 

Hükümet, olası bir faili tanımlamadı. Kayaklar, siber saldırının gov.il alan adına sahip siteleri hedef aldığını iddia etti ve bu durumdan ya bir devlet aktörünün ya da “büyük bir organizasyonun” sorumlu olduğunu iddia etti. Başka bir kaynak, İran bağlantılı bir hacker grubunun para aldığı iddiasını ortaya attı. Bunun İsrail’in bir İran nükleer tesisine yönelik iddia edilen operasyonuna misilleme olabileceği belirtildi. Ancak hiçbiri doğrulanmadı.

Siber saldırı

Bir savunma kaynağının Haaretz’e verdiği demeçte, bunun İsrail’e yönelik bugüne kadarki en büyük siber saldırı olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. Bununla birlikte, savunma yetkilileri, olağanüstü hal ilan edecek kadar önemli bir durumla karşı karşıyayız dedi. Özellikler devlerin websitelerinin çökertilmesi ciddi bir güvenlik açığı anlamına geliyor diyebiliriz.

Rusya’nın işgali öncesinde Ukrayna hükümetinin web sitelerine gelen saldırıya benzer bir saldırı söz konusu.  Bu da devlet yetkililerini her açıdan endişeye sokuyor. Bu siber saldırı olayı, İran’ın ABD ve müttefiklerine açık bir uyarı olarak Irak’ın Erbil kentine füzeler fırlatmasından sadece bir gün sonra geldi. İsrail zaten tetikteydi ve ülkenin siber saldırılara fiziksel güçle yanıt verdiği biliniyor.

Xiaomi Buds 3T Pro özellikleri belli oldu