İsrail Beyrut’u vurmaya devam ediyor! Havaalanı ve hastane çevresine saldırı

Yayın tarihi: 1 Ekim 2024 Salı 7:07 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2024 Salı 7:07 pm

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Bir Hasan bölgesinde yer alan Al-Zahra Hastanesi ve Beyrut Havalimanı çevresine saldırı düzenledi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları devam ediyor.  İsrail savaş uçakları, bugün Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Bir Hasan bölgesini ve Beyrut Havalimanı çevresini hava saldırısıyla hedef aldı. Saldırı sonucu vurulan binalardan dumanlar yükseldi.

Ordu, Al-Zahra Hastanesi yakınına da saldırı düzenledi. Saldırı sonucu vurulan binalardan dumanlar yükseldi.

Aynı zamanda Sayda kenti batısındaki Ain Ed Delb bölgesi de hedef alındı. Saldırı sonucu bölgede bulunan bina ve yapılarda büyük hasar meydana geldi.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

HİZBULLAH: MOSSAD KARARGAHINI HEDEF ALDIK

Hizbullah’ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamaya göre ise, Lübnan sınırına yakın İsrail’in kuzeyindeki Metula askeri mevkisinde Avivim ve Shtula Yahudi yerleşimlerinde askeri gruplara topçu atışlarıyla saldırı düzenlendi.

Doviv, Kfar Giladi, Ramsa ile Samaka askeri alanları arasında bulunan bölgedeki İsrail askerleri, Falak 2 ve Katyuşa füzeleriyle hedef alındı.

Rosh Pinna ve Metula Yahudi yerleşim bölgelerindeki İsrail askerlerine de füze atıldı.

Mossad karargahı hedef alındıTel Aviv bölgesine düzenlenen saldırılardan birinde İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın karargahı ile 8200 numaralı üssün de hedef alındığı belirtildi.

Söz konusu eylemin Fuad Şükür suikastına karşılık 25 Eylül’deki ilk saldırının ardından ikinci kez Mossad’a yönelik saldırı olduğu kaydedildi.

İsrail-İran arasında ipler iyice geriliyor! ABD’den gelen ‘saldırı hazırlı’ haberi

Kaynak: AA