İsrail askerleri kadın gazeteciyi başından vurarak öldürdü

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 9:10 am - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 3:13 pm

Katar merkezli Al-Jazeera kanalının kadın muhabiri, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu öldürüldü.

Al-Jazeera’ye çalışan kadın gazeteci Shireen Abu Aqleh, Cenin mülteci kampında İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürüldü. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, muhabir Şirin Ebu Akile, İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle açılan ateş sonucu başından ağır yaralandıktan sonra yaşamını yitirdi.

Şirin Ebu Akile, İsrail ordusunun Cenin kampına düzenlediği baskını takip ediyordu. Öte yandan İsrail ordusu, El Cezire gazetecisinin Filistinli silahlı kişiler tarafından öldürülmüş olabileceğini öne sürerek ortak soruşturma önerdi.

EL CEZİRE’DEN AÇIKLAMA

El Cezire konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İsrail işgal güçlerinin muhabirimiz Şirin el-Akle’yi kasıtlı olarak uluslararası yasaları ve normları ihlal ederek öldürmesi suçunu kınıyor ve bundan İsrail hükümetini sorumlu tutuyoruz.”

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ: ORTAK SORUŞTURMA ÖNERDİK

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid olayla ilgili açıklamada bulundu. Lapid, “Filistinlilere, gazeteci Shireen Abu Aqla’nın üzücü ölümüne ilişkin ortak bir patolojik soruşturma önerdik. Çatışma bölgesindeki gazeteciler korunmalıdır ve gerçeğe ulaşmak için hepimizin sorumluluğu var” dedi.

AB FİLİSTİN DELEGASYONU’NDAN BAĞIMSIZ SORUŞTURMA ÇAĞRISI

AB Filistin Delegasyonu ise sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“İsrail güvenlik güçlerinin Cenin’deki saldırılarını bildiren Al Jazeera muhabiri Shireen Abu Aqla’nın öldürülmesinden dolayı şaşkınlık içindeyiz. Ailesine içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz ve failleri adalete teslim etmek için hızlı ve bağımsız bir soruşturma çağrısında bulunuyoruz. Çatışma haberleri yapan gazetecilerin güvenliğini ve korunmasını sağlamak zorunluluktur.”

Davutoğlu: Erdoğan yalvar yakar İsrail Cumhurbaşkanını Türkiye’ye getirdi