İsraf bitmiyor! Kaymakamlara özel 5 milyonluk makam aracı!

Yayın tarihi: 23 Ekim 2019 Çarşamba 3:11 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2019 Çarşamba 3:17 pm

İstanbul’da görevli kaymakamların kullanması için 40 makam aracı kiralandı. İhaleyi alan şirkete 5 milyon 595 bin 264 TL ödeme yapılacak.

İstanbul’da bulunan otuz dokuz ilçede görevli kaymakamların kullanımı için makam aracı kiralandı. Temmuz ayında çıkılan “İstanbul İlçe Kaymakamlıklarında Kullanılmak Üzere 40 Adet Araç Kiralama Hizmeti Alımı” başlıklı ihale 11 Ekim’de sonuçlandı. İdari ve Mali İşler Müdürlüğü Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlıkları İstanbul Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından açılan ihaleyi HDY Filo Kiralama Hizmetleri Limited Şirketi 5 milyon 176 bin 800 TL teklif vererek kazandı.

Saltanata devam! Saray’a 26 araç daha geliyor

Anka’nın haberine göre, ihalenin toplam maliyeti ise 5 milyon 595 bin 264 TL olarak hesaplandı. Bu hafta itibariyle kaymakamların kullanımını sunulacak araçların yakıtı ise kamu tarafından karşılanacak.

MARKA HARİÇ HER ÖZELLİK YAZILMIŞ

Kiralanacak araçlar için aranan özellikler ihaleye çıkan kurum tarafından titizlikle hazırlandı. Aracın dikiz aynasından, döşeme rengine kadar belirtilen ihale şartnamesinde istenilen araçların özellikleri şöyle sıralandı:

En az 2019 model, en az 1,5 litre motor hacmine sahip, dizel motorlu, motor gücü asgari 110 beygir (81 kw)-260 NW tork, 6 ileri otomatik vites, ABS, ESC, AFU, cruise control, pure vision full led ön farlar, elektrikli park freni, far ve yağmur sensörü,  elektrikli katlanan dış dikiz aynaları, arka koltuk kol dayama, deri siyah kumaş döşeme, karartılmış camlar, 17 inç alüminyum jantlar, dört kapılı binek araçlar.”

Saray’ın lüks araç sevdası Meclis gündeminde: Araçların toplam maliyetiyle kaç asgari ücretlinin bir aylık maaşı ödenebilir?