Ispartalı yurttaş: Yetkililer ‘öldünüz mü elektriksiz’ dediler!

Yayın tarihi: 6 Şubat 2022 Pazar 4:40 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2022 Pazar 5:06 pm

CHP heyeti kar yağışı sebebiyle hayatın felç olduğu Isparta’yı ziyaret etti. Ziyaret esnasında TEDAŞ’ı aradıklarını söyleyen bir yurttaş, “Yetkililerden ‘öldünüz mü elektriksiz’ diye azar yedik” dedi.

CHP iki günü aşkın süredir elektriğin kesik olduğu Isparta’yı ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Isparta’da dört gündür süren elektrik kesintisine ilişkin, “Liyakatsiz bir yönetim anlayışının Isparta’yı 4-5 gündür kaderiyle baş başa bıraktığını görüyoruz. İstanbul’da kar yağışı başladığında, ertesi gün üç bakanı İstanbul’a gönderen saraydaki tek kişilik hükümete soruyorum: Enerji Bakanı neden dördüncü gün geldi” dedi.

Isparta Belediye Başkanı: Kar yağışı berekettir, bizi kuraklıktan kurtardı

CHP’li Karaca, elektrik kesintisinin dört gündür Isparta’da, CHP İl Başkanlığı’nda bugün basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı ve Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmez katıldı.

Karaca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Isparta’da kar yağışına karşı önceden uyarıda bulunduğunu, ancak uyarıların bölge yöneticileri tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

“İSTANBUL’A ÜÇ BAKANI GÖNDEREN SARAYDAKİ HÜKÜMETE SORUYORUM!”

Karaca, Isparta’ya 4 gün sonra giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i de eleştirerek şunları söyledi:

“Perşembe günü sabaha karşı Isparta’da yoğun bir kar yağışı başladı. Meteoroloji, 3-4 gün önceden, kar yağışının saatini dahi belirterek, böyle bir felaketin geleceğini tarihiyle saatiyle verdi. Şimdi ben buradan soruyorum: Isparta’yı yöneten belediye başkanı, vali ve Isparta’daki iktidarın milletvekilleri, neredeydiniz? Bu kadar mı, gerçekten bilimden yoksunsunuz, sormak istiyoruz. Eğer meteorolojik veriler dikkate alınsaydı perşembe gününden önce kriz masası kurulacak, Isparta’nın dört bir yanında jeneratörler bekleyecek, karla mücadele araçları bekleyecek ve kronik hastalığı olan, elektriğe bağlı, doğal gaza bağlı vatandaşlarımız hem soğuktan hem hastalıktan korunması gereken yurttaşlarımız, ona göre bu tedbirlerin alınmış olduğunu görecekti.

Ama liyakatsiz, öngörüsüz ve beceriksiz bir yönetim anlayışının Isparta’yı 4-5 gündür kaderiyle baş başa bıraktığını görüyoruz. İstanbul’da kar yağışı başladığında, ertesi gün üç bakanı İstanbul’a gönderen saraydaki tek kişilik hükümete soruyorum: Enerji Bakanı neden dördüncü gün geldi? Kaldı ki Bakan’ın görevi, gelip burada karla mücadele eden araçların başında bekleyerek şov yapmak değildir. Bakan’ın görevi, önceden bu tedbirlerin alınıp alınmadığını, enerjide arz güvenliğinin garanti altına alınıp alınmadığını; özelleştirme adı altında ülkemizin değerlerini, enerji iletimini yandaşlara peşkeş çektiklerinde bunların kontrollerinin ve bakımlarının yapılıp yapılmadığını denetlemektir.”

“ÖLDÜNÜZ MÜ ELEKTRİKSİZ’ DİYE AZARLADILAR”

Isparta’da ev ziyaretleri yapan CHP heyeti, vatandaşların elektrik kesintiyle ilgili sorunlarını dinledi. Yetkililerden “Öldünüz mü elektriksiz” diye azar yediklerini anlatan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyeti CHP heyetine anlattı. Ispartalı bir vatandaş, “Gelen giden yoktu. Hiç gelen olmadı. Dün gece nihayet biri geldi. 3 gün boyunca elektrik yoktu. Çocuklar hasta oldu” dedi.

Başka bir vatandaş ise “Doğruları söyleyen videolar paylaştık diye bizi belediyeden arayıp ‘O videoları kaldırın’ dediler. TEDAŞ’ı aradık, ‘gelecek’ diye diye beklettiler. 3 gün elektrik yoktu. Muhatap alacağımız kimse bulamadık” diye konuştu.

Bir diğer vatandaş da “Her birimiz birer çocuğumuzu aldık, sarıldık, öyle ısınmaya ve ısıtmaya çalıştık. Yaşlılar da öyle, sarılarak ısındık” dedi.

Ispartalı başka bir vatandaş ise “Bir aylık 883 TL fatura gelmiş. Kimse gelmiyor. Burası merkez. Evimde elektrik, doğal gaz yok ama eve fatura geliyor. Faturayı gönderiyorsunuz da elektrikler yok, görevli niye göndermiyorsunuz? Cinnet geçiriyor millet. Kendimizi yakalım, bunu mu istiyorsunuz” diye konuştu.

“3 GÜNDÜR YETKİLİLERİN ULAŞMASINI BEKLİYORUZ”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Isparta’da yaşlı bir hastanın videosunu paylaştı. Hastanın 3 gündür soğukta yetkililere sesini duyurmaya çalıştığı ifade edildi. Videodaki yurttaş şunları söyledi:

“91 yaşında hastamız var. Hastam ölse çağıracak ambulans yok. 3 gündür bir yetkilinin bana ulaşmasını bekliyoruz. Evin içinde buz gibi şapkayla oturuyoruz. Biriniz sesimizi duyun.”

Özkan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Isparta’da günlerdir elektrik yok. 92 yaşında hastası olan bir yurttaş feryat ediyor. Daha ne kadar bu sese kulaklarınızı tıkayacaksınız? Sorumlular ne yapıyor?

Isparta’daki elektrik kesintisinin altından Cengiz ve Kolin Holding çıktı