Isparta’da bir yurttaş donmamak için piknik tüpü ile su kaynattı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2022 Pazartesi 10:40 am - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 11:12 am

Günlerdir karanlığa hapsedilen Isparta’da son duruma ilişkin bilgileri ANKA Haber Ajansı’ndan Tamer Arda Erşin aktardı. Kentin kırsal bölgelerine hala elektrik verilmediğini belirten Erşin, konuştukları vatandaşların tepkili olduğunu belirtti.

Isparta’da yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen elektrik kesintisi şehri günlerce karanlığa mahkum etti. Yurttaşlar kış ortasında zor günler geçirirken, bir kişinin de donarak yaşamını yitirdiği iddia edildi. Konuya ilişkin son durumu ANKA Haber Ajansı muhabiri Tamer Arda Erşin aktardı. Erşin, kentin merkezi bölgelerinde kesintilerin giderildiğini, kırsal bölgelere ise hala elektrik verilemediğini belirtti. Erşin, “Bugün beşinci gün ve elektrik kesintisi merkez ilçelerde giderilmiş durumda ama kırsal bölgelerde kesintiler devam ediyor. Dört gün boyunca yurttaşlar büyük sorun yaşadılar. Elektrik kesintilerinden dolayı kombiler çalışmadı, ocaklarda su ısıtılarak buharıyla ısınmaya çalışıldı” diye konuştu.

TELE1 ekranlarında bölgedeki izlenimlerini anlatan Erşin, “Konuştuğumuz bir vatandaş piknik tüpüyle su kaynatarak evi ısıtmaya çalıştıklarını söyledi. Yoklukta her şeyi öğreniyor insan, dedi bize. Elektriğin özelleştirilmesine de tepkiler  vardı. Dün CHP heyeti buradaydı bugün geri döndüler. Öğrendiğimize göre Kılıçdaroğlu’na bir rapor sunulacak bu konuda. Hala incelemeler sürüyor” dedi.

‘Bütün ülke Isparta gibi olabilir’