Isparta Valisi geçici olarak değişti

Yayın tarihi: 7 Şubat 2022 Pazartesi 12:22 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 2:21 pm

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu geçici olarak görevinden alındı. Seymenoğlu’nun yerine Ankara’dan Merkez Valisi Osman Kaymak atandı.

Kar yağışının etkili olduğu Isparta’da elektrik kesintileri yaşandı evlerinde günlerce soğukta kalan yurttaşlar hastanelere dahi erişemedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 4 gün sonra gittiği Isparta’da vali Ömer Seymenoğlu görevden alındı.

Vali Seymenoğlu’nun aynı zamanda koronavirüs olması görevden almaya gerekçe yapıldı. İçişleri Bakanlığı, Seymenoğlu’nun yerine vali yardımcısı görevlendirilmek yerine Merkez Valisi Osman Kaymak’ı geçici görevle Isparta’ya gönderdi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı’nca, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun koronavirüse yakalanması nedeniyle hizmetlerin akmaması için Bakanlık Vali Mülkiye Müfettişi Osman Kaymak’ın Isparta Vali Vekili olarak görevlendirildiği, görevden alma veya atama söz konusu olmadığı bildirildi.

​Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun, kentte yoğun kış şartları ile mücadele döneminde görevinin başındayken, Covid 19’a yakalandığı ve evinde karantinaya alındığı belirtilerek, “İlde yoğun kar yağışı nedeniyle sürdürülen çalışmalarda ilk günden beri bulunan İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı ile yapılan istişareler sonucunda afetle mücadelenin aksamaması ve kamu hizmetlerinin devam etmesi için eski Samsun Valisi, Bakanlığımız Vali Mülkiye Müfettişi Sayın Osman Kaymak 5 Şubat itibarı ile valimizin karantina süresince Isparta Vali Vekilliğine görevlendirilmiştir. Uygulama rutin bir uygulama olup görevden alma veya atama söz konusu değildir” denildi.

Kar esaretindeki Isparta’da yalnız yaşayan Ramazan Nazlı ölü bulundu

Yandaş medya Isparta’yı görmedi