Isparta Belediye Başkanı: Kar yağışı berekettir, bizi kuraklıktan kurtardı

Yayın tarihi: 6 Şubat 2022 Pazar 10:28 am - Güncelleme: 6 Şubat 2022 Pazar 10:41 am

Kar yağışı sebebiyle hayatın durduğu Isparta’da AKP’li Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Kar yağışı berekettir. Bütün yılı kuraklık olmadan geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Isparta’da etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. İki günlük elektrik kesintisi sebebiyle Ramazan Nazlı isimli yalnız yaşayan vatandaşın soğuktan donarak öldüğü iddia edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 4 gün sonra gittiği Isparta’da hayat henüz normale dönmedi.

“OLAĞAN HAYAT DEVAM EDİYOR”

AKP’li Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Haberler.com’dan Bedia Teymur’a konuştu. Şehirde olağan hayatın devam ettiğini iddia eden Başdeğirmen, “Yıllardır beklediğimiz kar Perşembe günü çok güçlü bir şekilde geldi. Perşembe sabah saatlerinde başlayan kar yaklaşık 9 saat sürdü ve şehrin içinde 45 santimetreye kadar kar birikintisi oldu. Çevre köylerimizde 1,5 metreye kadar ulaşan bir kalınlık oluştu. İlk olarak hastane yollarını, ana yollarını, okul yollarını açtık. Ondan sonra da ara sokaklara girdik. Şu anda Isparta’da ulaşıma kapalı bir yol bulunmuyor. Ancak bu kadar yağınca elektrik direklerimizde kopmalar ve yıkılmalar oldu. Bundan dolayı bir elektrik sıkıntısı yaşadık ama şu anda bugün itibariyle elektrik sorunumuz bitmiş olacak. Bakanlarımız burada. Hep beraber sorunları çözmek için mücadele ediyoruz. Elektrik sorunu bu akşam tamamen ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

“HERKES MÜCADELESİNİ VERİYOR”

AKP’li Başdeğirmen’in açıklamalarının devamı şu şekilde:

“Elektrik tellerimize sürekli bakım yapılıyor. Bugüne kadar da böyle bir sıkıntı yaşamadık. Takdir edersiniz ki ciddi bir kar yağışı oldu. Gece soğuk oldu, dona döndü. Tellerin üzerinde yoğun bir tabaka yapıştı kaldı. Bu tabakalar aşağı doğru basarak demir direkleri büktü. Şehir merkezinde kablolar koptu. Şehre elektrik verildi ancak mahalle aralarında tel kopukluklarından dolayı bazı apartmanlara elektrik verilemedi. TEDAŞ Genel Müdürümüz de burada. Herkes mücadelesini veriyor. Bu sıkıntı bitiyor çok şükür.

“BELEDİYE OLARAK SUYUMUZU EĞİRDİR’DEN ALIYORUZ”

Biz suyumuzu Eğirdir’den alıyoruz. Su pompalayan direklerimiz eğildiği için su verilemedi. Jeneratörümüz vardı, bunla pompalara basarak evlerimize su verdik. AFAD’ın verdiği jeneratörleri de Eğirdir’e verdik, şu anda su sorunumuz bulunmuyor. Sorun çözülecek ama yine de jeneratörlerimiz hazır duracak. Şehrimizin suyu Menderes Gölü’nden beslenmeye devam ediyor. Kar nedeniyle 8 bin 500 metrekarelik pazar yerimiz de çöktü. Zabıtaların yerinde uyarısıyla vatandaşlarımızı bölgeden uzaklaştırdık. 100 araçtan 20’si de kullanılmaz durumda şu anda. Can kaybımız yok, maddi hasarlı yerlerimiz var. Onun haricinde bir sıkıntı olmadı.

Enerji Bakanı hayatın felç olduğu Isparta’ya 4 gün sonra geldi!