İspanya’da flaş iddia! Katalon ekibi test sonuçlarını sakladı!

Yayın tarihi: 3 Haziran 2020 Çarşamba 10:11 am - Güncelleme: 3 Haziran 2020 Çarşamba 10:13 am

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan İspanya’da normal hayata dönüş başlıyor. Ülkede normale dönüş kapsamında futbol liglerinin başlamasına 1 hafta kala Barcelona’nın koronavirüs test sonuçlarını sakladığı iddia edildi.

İspanya’da bugüne kadar 239 bin 932 pozitif vaka açıklandı. 27 bin 127 hasta hayatını kaybederken 150 bin 476 kişi iyileşti. Normale dönüş kapsamında futbol ligleri de gelecek hafta yeniden başlayacak. La Liga, 11 Haziran’da oynanacak Sevilla -Real Betis maçıyla başlıyor.

La Liga ekipleri ise çalışmalarını takım halinde sürdürüyor. Takımların testleri de belirli aralıklarla yapılmaya devam ediyor.

Tevfik Göksu’dan eski AKP’li yöneticiye dev ihale!

KAMUOYUNDAN SAKLANDI

İspanya’da ligin başlangıcına 1 hafta kalmışken Barcelona ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Katalan radyosu RAC1’de yapılan bir yayında koronavirüs salgınıın başlarında Barcelona’dan 5 futbolcu ve iki teknik ekip üyesinin virüse yakalandığı açıklandı.

Yayında bu durumun Barcelona tarafından kamuoyundan saklandığı ifade edildi.

Virüse yakalanan 5 futbolcu ve 2 teknik ekip çalışanının hiçbirinde hastalık semptomu olmadığı ve bu insanların Nisan ayı içerisinde virüsü tamamen atlattıkları belirtildi.

Barcelona, lige dönüş kapsamında 5 Haziran’da bütün oyuncularını kulüp tesislerine davet etmiş ve herkese koronavirüs testi yapılmıştı.

Test sonuçlarını açıklayan Barcelona, pozitif sonuç olmadığını duyurmuştu.

La Liga’ya dönüşe hazırlanan Barcelona, ilk maçını 13 Haziran’da Mallorca ile karşılaşacak.