İspanya yanıyor! 26 bin kişi tahliye edildi

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2023 Pazar 2:20 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2023 Pazar 2:20 pm

İspanya yangın kabusu ile boğuşuyor… Cehenneme dönen Tenerife Adası’ndaki yangınlarda 26 bin kişi tahliye edildi.

Orman yangını Kanarya Adaları’nda benzeri görülmemiş bir boyut kazanırken, tatil adası Tenerife’de 26 bin kişi tahliye edilirken, 5 bin hektarlık alan ise küle döndü.

“SUYU TASARRUFLU KULLANIN”

Yangının, Ada’nın kuzeyindeki kasabalara su getiren bir kanalda da ciddi hasara yol açması nedeniyle bazı bölgelerde su kesintileri yaşanırken halka suyu “tasarruflu kullanmaları” çağrısı yapıldı. Orman Hizmetleri Müdürü Pedro Martinez, yangının “sönme aşamasından uzak” olduğunu ancak itfaiyecilerin can kaybı ve hasarı önlemek için mümkün olan her şeyi yaptığını ifade etti.

“DÜN GECE METEOROLOJİK KOŞULLAR ÇOK ŞİDDETLİYDİ”

Kanarya Adaları Özerk Yönetimi Başkanı Fernando Clavijo, basına yaptığı açıklamada, “Dün gece meteorolojik koşullar açıkçası çok şiddetliydi. Rüzgar, sıcaklar ve koşullar tahmin ettiğimizden çok daha kötüydü, yangının kuzeye sıçramasına neden oldu” dedi. Yangını söndürme çalışmalarında 200’den fazla personelle 13 uçak ve helikopterin görev aldığı bilgisi paylaşılmıştı.

“ÇATILAR KÜLLE DOLUYDU”

Tenerife Belediye Başkanı Rosa Davila, gazetecilere verdiği demeçte, yangının Kanarya Adaları’nda daha önce hiç görülmemiş bir ölçekte olduğunu söyledi. Önceliğin ‘insanların hayatını korumak’ olduğunu söyleyen Davila, şu ana kadar evlerin hasar görmediğini dile getirdi. Reuters’a konuşan 58 yaşındaki Paulina Fernandez ise, “Her şey yanıyordu. Çatılar külle doluydu” dedi.

İspanya’da sandıktan hükümeti kuracak sonuç çıkmadı