İspanya Rus oligarkın 90 milyon euroluk yatına el koydu

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 11:42 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 11:42 pm

İspanya, ABD ile birlikte gerçekleştirdiği operasyon ile Rus oligark Vekselberg’e ait 90 milyon euroluk yata el koydu. Yatın vergi kaçakçılığı, para aklama ve sahte belge suçlarıyla bağlantılı olduğu iddia edildi.

İspanya Denizcilik Enstitüsü Genel Müdürlüğü’nden basına verilen bilgilerde, Mayorka Adası’nda bekleyen Rus oligark Victor Vekselberg’in yatına İspanyol jandarması sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. Operasyon ABD’den Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İç Güvenlik Soruşturmaları (HSI) kurumlarının işbirliği ile gerçekleştirildi.

90 MİLYON EURO DEĞERİNDE

Cook Adaları bayraklı olan ve “sahibinin gerçek kimliğinin saklanması için” Britanya Virjin Adaları’nda bir şirketin üzerine kayıtlı olduğu belirtilen söz konusu yatın 78 metre uzunluğunda ve 90 milyon euro değerinde olduğu kaydedildi.

Verilen bilgilerde, Vekselberg’in AB’nin olmasa da ABD’nin yaptırım uygulanacak Rus oligarklar listesinde yer aldığı, yatla ilgili yürütülen soruşturmanın ise vergi kaçakçılığı, para aklama ve sahte belge suçlarıyla bağlantılı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Geçici olarak el konulan yatta 5 saatten fazla süren aramalarda, çeşitli belgelere ve bilgisayar cihazlarına el konulduğu aktarıldı.

Rus oligark: Restorana gidecek param kalmadı!