Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisini ihraç ettiğine yönelik açıklamasına yanıt verdi. Ünlü, FETÖ’nün cemaate sızmaya çalıştığını savunarak ihraç kararına ilişkin “Tarikat Hasan Efendi’nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin” dedi.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından İsmailağa Cemaati’yle yaşadığı tartışmalarla gündem olan Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet), İsmailağa cemaatinin kendisini cemaatten ihraç ettiğine yönelik açıklamasına cevap verdi.

Sosyal medya hesabından yaklaşık 4 saatlik bir video paylaşan Cübbeli, İsmailağa cemaatinin açıklamasında yer alan, “Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca’yı reddetti” ifadesine tepki gösterdi. Cübbeli Ahmet, “Tarikat Hasan Efendi’nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi’nin müridiyse ben de Mahmud Efendi’nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu” ifadelerini kullandı.

‘SEYFETTİN İNANÇ’ İSMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kendisine yakın olan Lalegül TV’de konuşan Cübbeli Ahmet, istişare heyeti olarak kendileri adlandırılan heyetin kimse tarafından bilinmediğini belirtirken heyette bulunan çoğu ismin cemaatin başı olan Mahmud Efendi tarafından hiçbir zaman vekil olarak tayin edilmediği iddia etti. Cübbeli, özellikle Seyfettin İnanç’a dikkat çekerek şöyle konuştu.

“İsmailağa’nın bütün maddi işlerini, para işlerini toplayan kotaran Seyfettin İnanç’tır. Bu Seyfettin İnanç bizim işte talebelerimizdendir. Tefsirde senelerce bizimle bulunmuştur. Dolayısıyla tarikat vekilliği yoktur. Yani şimdi öyle bir durum ki vekilliği olmayan adamlar bunlar. Ama projeleri getiren bunlar, bütün olayları heyete arz eden, Şu anda beni güya ihraç etmişler, aforoz etmişler. Bunun da işte alt şeyini birlikte hazırladıkları adam Seyfettin İnanç’tır. Şimdi Seyfettin İnanç meselesi önemlidir. Çünkü yakın zamanda medyada İsmail Ağa’dan FETÖ çıktı diye haberler birçok kanalda yer almıştır. Ekranda görüyorsunuz. Burada ortada oturan Seyfettin İnanç’tır. Buradaki resmin ortası işte bu heyetinde ortasını İsmail’e de ortasını her şeyin ortasını anlamak istiyorsanız o ortadaki arkadaş bu arkadaşın kardeşi Mehmet Bahadır İnanç. Bu kişi FETÖ firarisidir. Şu anda FETÖ’den aranmaktadır. Dolayısıyla bizim FETÖ ile ne irtibatımız var diyenin bütün camianın para işleri, finans işleri, bütün getir götür işleri, heyetin karar işleri, azir işleri, nasip işleri, ikram işleri hepsi Seyfettin’in inancı üzerinden geçer. İsmailağa’yı anlamak isteyen Seyfettin’i çözmeden anlayamaz.”

”FETÖ 2000’LERDEN BERİ SIZMAYA ÇALIŞIYOR”

Cübbeli ayrıca, FETÖ’nün 2000’lerden itibaren İsmailağa cemaatine sızmaya çalıştığını ve 2006 sonrasında bu çalışmalara hız verdiğini iddia etti. Kendisine yapılanın da bu çerçevede yapıldığını öne sürdü.

NE OLMUŞTU?

Mahmut Ustaosmanoğlu öldükten sonra İsmailağa cemaatinde ‘posta oturma hakkının kendisinde olduğunu’ belirten Cübbeli Ahmet, 5 gün önce bir video yayınlayıp cemaatin ileri gelenlerine çarşamba akşamına kadar süre vermişti. Ancak süre henüz dolmadan İsmailağa cemaati, yaptığı açıklamada Cübbeli Ahmet Hoca’nın İsmailağa ile bağı olmadığını bildirmişti. Cübbeli Ahmet Hoca için “Cemaatimizin hocalarını hedef göstermektedir”, “Tarikatımızın mahremini ortaya saçmıştır”, “Mahmud Efendi Hazretlerimizin ailesini hedef almıştır”, “Hasan Efendi Hazretlerimize hürmetsizlik etmektedir”, “Cemaati dağıtmak için çalışmaktadır” gibi ifadeler kullanılmıştı.

Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati’nden kovuldu