İsmailağa Cemaati’nden atıldığı söylenen ve kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü cemaatin  lideri Hasan Kılıç’ın ölümünden sonra İbrahim Uslu’yu destekleyeceğini açıkladı.

İsmailağa Cemaati, tarikatın lideri Hasan Kılıç 93 yaşında hayatını kaybetti. Tarikat kendi içinde yeniden lider seçeceği bildirilirken Cübbeli Ahmet’ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

İsmailağa tarikatının lideri Hasan Kılıç hayatını kaybetti

Kendisine ait YouTube kanalından açıklama yapan Ahmet Mahmut Ünlü ” Ali Haydar Efendi’nin teveccühüne mahzar olmuş İbrahim Efendi Hoca’mıza tabi olacağımıza ve onu başımıza emir seçtiğimize dair kendisine arzu bulunduk. Kendisi de istihare ve yaptı ve kabul etti” dedi.

İbrahim Uslu

CEMAATTEN İHRAÇ EDİLMİŞ AMA KABUL ETMEMİŞTİ

“Cübbeli Ahmet Hoca” Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin 2022’de vefat eden lideri Mahmud Ustaosmanoğlu’ndan sonra “posta oturma” hakkının kendisinde olduğunu iddia etmiş, yeni lider Hasan Kılıç’ın yanı sıra cemaate meydan okumuştu. Bu meydan okumanın ardından zehir zemberek bir açıklama yapan İsmailağa cemaati ise Cübbeli Ahmet Hoca ile tüm bağlarını kopardığını bildirmişti.

Cemaatin açıklamasından sonra kendisi de bir açıklama yapan Cübbeli Ahmet Hoca, “Tarikat Hasan Efendi’nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi’nin müridiyse ben de Mahmud Efendi’nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu” ifadelerini kullanmıştı.