İsmailağa Mahmudefendi tarikatına sosyal medyadan yanıt verdi! “Ailece rahatsızız”

Yayın tarihi: 2 Ocak 2023 Pazartesi 7:42 am - Güncelleme: 2 Ocak 2023 Pazartesi 7:42 am

İsmailağa tarikatı, 6 yaşındaki çocuğun istismarı sonrası Çağlayan’a giderek İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Mahmudefendi tarikatı ile bir ilişkileri olmadığını açıkladı.

İsmailağa tarikatında yaşındaki çocuğun istismara maruz kalması tarikatları karşı karşıya getirdi. Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını müridi Kadir İstekli ile evlendirmesinin ardından gözler İsmailağa tarikatına döndü. İsmailağa önce durumu reddetti ardından da Gümüşel’in kendi tarikatları ile bir ilgisi olmadığını iddia etti.

Fakat Gümüşel’in kurduğu Hiranur Vakfı, İsmailağa tarikatı ile bağı olduğunu TELE1’e açıkladı. Röportajda vakıf yöneticisi Gümüşel için “hocaefendi” İsmailağa için de “cemaat” ifadelerini kullandı. Tüm bunlara rağmen İsmailağa Gümüşel’in bağlantısını reddetti. Gümüşel, kamuoyunun baskı üzerine geçtiğimiz ay tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gümüşel’in tutuklanmasının ardından kendileirini İsmailağa’ya bağlı olduğunu belirten Mahmudefendi tarikatı, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önüne giderek basın açıklamsı yaptı. Tarikat açıklamasında Gümüşel’e sahip çıktı.

İsmailağa tarikatı da bu açıklamanın ardından dün bir video yayınlayarak tarikatları ile Mahmutefendi’nin bir ilgisi olmadığını iddia etti. İsmailağa tarikatından Ahmet Ustaosmanoğlu şu ifadeleri kullandı: “Sosyal medya mecralarında Masum Bayraktar ve ekibi ile yıllardır mücadele diyoruz. Bir açıklama yapmak zorunda kaldık. Kendilerini Mahmudefendi Cemaati halkımızın duygularını istismar etmektedir. Medreselerine talebe verilmeemsi konusunda İsmailağa liderinin açıklamaları vardır.”

İsmailağa Cemaati’nden gerici Hüseyin Çevik’e suç duyurusu!