İsmail Saymaz’dan Hayrettin Karaman’ın kadınlarla ilgili yazısına sert tepki: Bağnazlıkta çığır açtı!

Yayın tarihi: 17 Ekim 2019 Perşembe 5:08 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe 5:09 pm

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz, Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın kadınlara ilişkin yazdığı yazıya sert tepki gösterdi. Saymaz, Karaman’ı bağnazlıkla suçladı.

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın kadınların çalışması ve ev işlerine dair söylediği sözler üzerine İsmail Saymaz, sert tepki gösterdi.

Önce Karaman’ın sözlerine bir gözatalım;

“Diğer ucu, bir başka aşırılık ise yukarıda tasvir ettiğim duruma tepki ve isyan olarak gelişen aşırılıktır. Bu uçta da kadınlar dinden sözde kadın lehine saparak pek çok kırmızı çizgiyi çiğniyor, mesela ev işlerini beraber yapmayı, çocuğa beraber bakmayı bırakın çocuğu erkeğin doğurmasının yollarını arayacak hale geliyorlar. Cinsel eşitlik çerçevesinde söylenen ve uygulanan birçok fıtrat dışı rezaletler de bu uçta gerçekleşiyor.”

Bu sözlere kızan İsmail Saymaz ise Karaman’ın “bağnazlıkta çığır açmakla” suçladı.

Saymaz, şu sözleri sarf etti:

Hayrettin Karaman, bağnazlıkta çığır açtı. Ekonomik özgürlüğe kavuşan kadının “nefse yenilerek hürriyeti seçtiğini” savunuyor. “Kadınlar dinden saparak kırmızı çizgiyi çiğniyor, ev işlerini beraber yapmayı” istiyormuş.

Sanırsın, Kuran’da ev işini kadın yapsın diye bir ayet var.

Hayrettin Karaman, parayı bulan “dindar erkeğin” Başakşehir’de ikinci ev tuttuğunu yazamadığından, çalışmak zorunda kalan ya da çalışan kadının erkek baskısı ve sömürüsü karşısındaki haklı duruşunu sorguluyor ve günah sayıyor.