İsmail Saymaz’dan Erdoğan’a: İslam sizden çektiğini kimseden çekmedi

Yayın tarihi: 10 Aralık 2021 Cuma 2:48 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 2:48 pm

Gazeteci İsmail Saymaz, Bakara Suresi’nden “Rabbimiz ‘Sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınarız’ buyurmaktadır” ayetini okuyan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki göstererek “İslam, sizden çektiğini hiç kimseden çekmedi” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı Açılış Oturumu’nda konuşmuş ve Bakara Suresi’nden bir ayet okumuştu. Erdoğan’ın sözlerini eleştiren İsmail Saymaz, “Türkiye şaha kalkınca ‘Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatıyla’ oluyor. Beceriksizlik, iş bilmezlik, liyakatsizlik ve partizanlıktan ötürü memleket iflasa sürüklenince ‘Cenab-ı Allah’ın takdiriyle’ oluyor. İslam, sizden çektiğini hiç kimseden çekmedi” ifadelerini kullandı.

Saymaz’ın paylaşımı şöyle:

Cumhurbaşkanı, Mekke’den Medine’ye hicret eden Müslümanların çektiği sıkıntılara ilişkin inen ayeti, bugünün Türkiye’sine uyarlıyor. Ne oldu? Vatanımızdan mı ayrıldık? İşgale mi uğradık? Savaş mı var? Hayır. Beceriksizlik ve liyakatsizlik yüzünden varlık içinde yokluk çekiyoruz.

Türkiye şaha kalkınca “Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatıyla” oluyor. Beceriksizlik, iş bilmezlik, liyakatsizlik ve partizanlıktan ötürü memleket iflasa sürüklenince “Cenab-ı Allah’ın takdiriyle” oluyor. İslam, sizden çektiğini hiç kimseden çekmedi.

Erdoğan: Rabbimiz ‘Sizi biraz korku ve açlıkla sınarız’ buyurmaktadır