İsmail Saymaz’dan Atatürk düşmanlarına tokat gibi cevap!

Yayın tarihi: 15 Eylül 2020 Salı 9:47 am - Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı 10:00 am

Gazeteci İsmail Saymaz, Habertürk’te katıldığı programda Türkiye’nin dünyadaki konumunda Atatürk’ün önemine vurgu yaparak “Bununda tek bir kahramanı var oda mucizevi Mustafa Kemal Atatürk.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın Habertürk ekranlarında Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili söylediği sözler büyük beğeni topladı.

Saymaz, “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik hukuk devleti olduğu için dünyada tek başına parmakla gösteriliyor. Bununda tek bir kahramanı var oda mucizevi Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

Habertürk TV’de yayınlanan “Nedir Ne Değildir?” programının son bölümünde 24-25-26. Dönem Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, İlahiyatçı-Akademisyen Prof. Dr. Hilmi Demir, Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Gazeteci Yusuf Kaplan ve Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz konuk oldu.

Söz konusu programın son bölümünde; Türkiye’de tarikatların, cemaatlerin siyasi ve sosyal hayattaki rolü, hukuki statüleri; dünden bugüne tarikatların geçirdiği değişim ve dönüşüm ile ABD ve Avrupa’da tarikatların etkisi tartışılırken, Gazeteci İsmail Saymaz’ın açıklamaları sosyal medyada gündeme geldi.

Saymaz, Türkiye’nin demokratik, laik hukuk devleti olduğu için dünyada tek başına parmakla gösterildiğini söyleyerek, “Bununda tek bir kahramanı var oda mucizevi Mustafa Kemal Atatürk. Başka bir örnek dahi yok” dedi.

İsmail Saymaz’ın ilgili açıklamaları şu şekilde oldu:

“Nüfusu çoğunlukla Müslüman olup bir devlet gösterin ki evrensel hukuk anlamında, demokrasi anlamında örnek oluşturmuş olsun Türkiye hariç. Yoktur başka bir ülke.

Siz, Türkiye toplumunun dünyada muteber ülke olmasının, dikkate alınır olmasının sebebi olarak Müslüman olmasını mı görüyorsunuz? Görüyorsanız, dünyayı tanımıyorsunuz çünkü.

Bangladeş’te Müslüman, örnek olarak mı gösteriyorlar? Irak, Suriye örnek mi? Hayır. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik hukuk devleti olduğu için dünyada tek başına parmakla gösteriliyor.

Bununda tek bir kahramanı var oda mucizevi Mustafa Kemal Atatürk. Başka bir örnek dahi yok.”