İsmail Saymaz’da D&R’a tepki: Umarım, bu bir hatadır…

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2019 Çarşamba 4:55 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2019 Çarşamba 7:16 pm

Gazeteci İsmail Saymaz, yeni çıkan ve sahte şeyhlerle ilgili olan ‘Şehvetiye Tarikatı’ adlı kitabının bazı D&R’larda satılmadığı duyumunu aldığını söyledi.

Şehvetiye Tarikatı, kısa yoldan servet edinme hırsının ve bastırılmış cinsel arzuların dinî inançlar temelinde kışkırtılıp kullanıldığı 6 sahte şeyhi anlatıyor. Saymaz’ın tarikat – cemaat ekseninde yazdığı kitabın D&R’larda satılmadığı kitabı soranlara da “İsmail Saymaz kitabı satmıyoruz” denildiği iddia edildi. İddialara dair Saymaz Twitter’dan bir paylaşım yaptı.

Saymaz şunları kaydetti: “Bazı DR kitabevlerinde “Şehvetiye Tarikatı” adlı kitabımın satılmadığı, kitabı soranlara ‘İsmail Saymaz kitabı satmıyoruz’ yanıtı verildiği, ‘stokta kalmadı’ denildiğini duyuyorum. Umarım, bu bir hatadır. Umarım, bir yasaklama girişimi değildir.”

D&R YETKİLİLERİ YAYINEVİMİZİ ARADI

Saymaz Twitter’daki açıklamasının ardından D&R yetkililerinin yayınevini aradığını ve eksikliklerin giderileceğini açıkladıklarını aktardı. Saymaz şunları kaydetti: “DR yetkilileri yayınevimizi aradı. ‘Şehvetiye Tarikatı’ adlı kitabımla ilgili hiçbir sorun olmadığını, bayram tatili nedeniyle bazı şubelere kitabın ulaştırılamadığını, yarından itibaren eksikliklerin giderileceğini belirttiler. DR yetkililerine bilgilendirme için teşekkür ederim.”

https://www.tele1kitap.com/urun/261240/kitap/iletisim-yayincilik/ismail-saymaz/sehvetiye-tarikati/