İsmail Saymaz: HDP bu kez kapatılabilir

Yayın tarihi: 4 Ekim 2020 Pazar 3:20 pm - Güncelleme: 4 Ekim 2020 Pazar 3:20 pm

Gazeteci İsmail Saymaz, HDP’li siyasetçilere yönelik ‘Kobani’ operasyonunu yazdı. Saymaz, 7 milletvekili hakkındaki fezleke TBMM gündemine getirildiği an, Millet İttifakı’nın ‘çatırdayacağını’ belirterek, “Artık HDP’nin kapatılmasının yüksek sesle dillendirileceğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, HDP’nin kapatılabileceğini yazdı. 6 yıl önceki Kobani eylemleri nedeniyle açılan yeni soruşturma kapsamında Kars Belediyesi’ne de kayyum atanırken, Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen dahil 17 kişi de tutuklandı.

Ayhan Bilgen: Kararı yüzümüze okuyan heyet tarihi bir iyilik yaparak…

Saymaz ‘HDP bu kez kapatılabilir’ başlık yazısında, şu noktalara dikkat çekti:

“Bence Kobani soruşturması, HDP’nin siyasi yolculuğu bakımından dönüm noktasıdır. Çünkü şu anda milletvekili olan yedi HDP’li hakkında fezleke düzenlendiğini biliyoruz. Bu isimler arasında partinin Eş Başkanı Pervin Buldan, eski eş başkanlar Serpil Kemalbay ve Sezai Temelli, grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç ile genel başkan yardımcısı Garo Paylan var.

Fezlekeler TBMM’ye geldiği an, ihtimaldir ki, içeride Millet İttifakı çatırdayacak, dışarıda Avrupa Birliği ile köprüler atılacak. Artık HDP’nin kapatılmasının yüksek sesle dillendirileceğini düşünüyorum. Eğer bir partinin eş başkanları ve üst yönetimini 37 cinayet ve 25 cinayete teşebbüsün talimatını vermekle suçluyorsanız onları çete olarak görüyorsunuz demektir. Ayrıca HDP’nin TBMM’den çekilmesi de gündeme gelebilir. Hangi karar verilirse verilsin… Bilinmeli ki… Hukuki olmaktan evvel siyasi bir karar olacak.”

Yazının tamamı için tıklayın